#Love

超多吉日@有名氣黃晉虎師傅黃大仙擇日

經過過我另一半傻佬(自稱IT高手)同我一番超詳細research,決定搵個覺得最可靠既黃晉虎師傅擇日結婚2019 2020。黃師傅日頭會係黃大仙,夜晚廟街,即係全日都有得預約,有wow友話仲可以whatsapp入錢搵佢擇日都得,即係唔會約唔到黃師傅啦!呢位黃晉虎師傅頗有名氣,又有好多寫報紙,電視,幫人睇相,算命,改名,同擇日幫人擇吉日子經驗豐富,網上都有好多資料,令我地好可靠,好BUY,自問係一個鍾意做research既人,有圖有真相,帶俾我地安心。

 

廟街睇相 明報專訊 Check Point 1 – 黃晉虎與蘇民峰拍攝廟街特色片段

https://www.youtube.com/watch?v=Pp3Jk-dhBA4

日本NTV電視台 – 黃晉虎師傅黃大仙廟睇相解簽專訪

https://www.youtube.com/watch?v=DWAnYFQXAaY

AKB48 香港廟街睇相算命 Nemousu TV (神TV) SP – 風水師黃晉虎
https://www.youtube.com/watch?v=bRL2vi1pvks

 

OK~START~首先whatsapp聯絡師傅約時間,
黃師傅會話你知要提供資料:
新郎-出生年月日 + 時辰,新娘-出生年月日 + 時辰,
四大長老-出生年月日(農曆/新曆都OK)
黃師傅仲話會擇多個好日子,係多日!
以呢位咁多年經驗,日日多客既師傅,搵到有經驗有質素師傅又可靠又多吉日,要等,我都唔介意架,反正之後用既錢同時間更多!何妨係$800,我地都本身諗住出名師傅一千五以內!抵抵抵!
去到我地現場經過其他舖都冇咩人,但見到黃師傅繁忙緊(1對6個)仲有應該係walkin既客人門口等緊,直到我地擇完都有其他客人陸續等。

開場啦,我地入去坐低,同wow友講一樣((師傅pink look,上衣/手機殼/桌巾/手錶面/平板/電視都係pink))

師傅一開始幫我起八字盤講左幾句,寫晒我地2個同四大長老既資料,
講左一d日子唔可以擇既俗例,主動講避開農曆6月7月清明之類,仲有咩3娘剎咁。
之後再問想擇咩時段,師傅就會開始擇,結婚擇日2019年2020年佢都幫到手(我地2019尾或2020頭),師傅話2021 2022 佢都可以擇到日,佢成個過程係好專業,佢有專用既萬年曆睇宜忌去幫我地,都會一路俾我地睇下講解下,都有講有笑,

師傅全程係用左專用既八字書,專用既萬年,專用既IPAD,獨家製專用既擇日天書通勝等,多方面幫我地擇好日子!

最後師傅講埋咁多個邊個首選,總共有成14個吉日,現場即刻搞掂曬,一整個安心,放鬆晒,
師傅仲話遲d農曆新年可以預約幫我地睇相!一於去!

搵到地場後就可以搵師傅擇過大禮,安床,上頭,出門及回門吉時。
如果大家未搵到擇日師傅我地都值得推介黃晉虎師傅。
由於私隱既關係,要打格仔,右邊就係我同傻仔,四大長老個八字,
左邊就係14個吉日寫得好清楚邊日星期幾有冇沖。
師傅送俾我地裝住,落雨都唔怕整濕,當然主要表示祝福,好心意。

黃晉虎師傅資料:
擇日結婚,仲有其他擇日例如擇日開張,開刀,移民,搬屋,入伙(自行Whatsapp師傅查詢)
手提/Whatsapp:6886 3168
黃大仙店鋪號:91號
網址:http://www.wongchunfu.com

 

我好似以前鍾意寫xanga,但冇晒記錄,好想睇返,不過唔知有冇人同我一樣係老餅,以前好鍾意玩xanga呢,好懷念。
好懷念!