以前成日都覺得韓國護膚品潤得黎好笠,唔夠清爽,但係近年愈來愈多輕爽又好用嘅韓國護膚品就令我大改觀! Secret Key 酵母精華神仙水就係其中之一喇~

最近天氣又濕又焗,但係都唔可以忽略左補濕。來自韓國的Secret Key酵母精華神仙水含有94%酵母精華腑及玫瑰花水,質地水漾不粘膩,有助塑造明亮透明膚色,呈現水潤光澤的肌膚。

Secret Key酵母精華神仙水 
Starting Treatment Essence 
150ML

產品於韓國生產製造。其實早在數年前我已經入手過一支,真的不錯呢,是一支CP很高的酵母精華。

成份之中不含苯甲酸酯(防腐劑)、三乙醇胺(乳化劑)、動物性油、礦物油、二苯甲酮(紫外線吸收劑)、苯氧乙醇(防腐劑)、人工香料、無乙醇(酒精)、人工色素、硫酸鹽(乳化劑) 等有害物質。而當中的釀酒酵母濾液能協調皮膚角質細胞的代謝,令角質層維持完整生長,加強角質層修護。

 

在肌膚護理的第一步取適量產品於化妝棉。
由內向外沿肌膚紋理均勻塗抹,並輕輕拍打幫助吸收。

 

其實精華沒有特別的氣味,而且滲透也很快呢,
對於本身皮膚超乾的我,起到非常好的舒緩作用!

 

本身毛孔因為乾燥所以有點粗大,但是抹過Secret Key 酵母精華神仙水後,唔單止為肌膚注入水份,毛孔仲即時收細左!肌膚變得水潤有光澤~
(下圖的前後對比還真是誇張呢)
用了兩星期,肌膚更加緊緻彈滑,仲更加有透亮感!
而且佢水漾輕爽,宜家呢個天時用真係啱哂丫~
看來好快又會空瓶囉!!

 


銷售點: rosy rain
https://www.facebook.com/rosyrain.hk/

 

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~


歡迎聯絡合作事宜:

dahlia_purple@hotmail.com
chiupurple@gmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/
YOUTUBE
是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。
PurpleChiu
she.com客席編輯, 八十後Freelance Designer,愛手作、愛旅遊、愛寫Blog,相信生活是為了發現美! 歡迎邀請及聯絡: dahlia_purple@hotmail.com OR chiupurple@gmail.com