#Food

新派中菜。勁掂酸菜魚

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

新派中菜。勁掂酸菜魚
行過呢間「姚姚酸菜魚」覺得個門面好得意

有隻魚身熊仔頭嘅公仔,好過癮
全店更用上年輕人喜歡的 Tiffany Blue

不過好多人等位,想食記得訂枱啊!

一於試吓佢個酸菜魚先,原來呢度嘅酸菜魚可以選兩隻味,呢個設計幾好喎,咁大盤,可以試吓唔同味。不過我哋都喺選擇咗原味「姚姚酸菜魚」二人份 $278。

呢度有機械人幫手送餐,仲有火熱住個酸菜魚,一邊食可以Keep住個溫度。不過建議大家先吃魚,煮太耐嘅魚會無咁滑㗎。
啱啱上桌嘅時候,魚嘅口感最滑最香。個湯偏酸,都忍唔住飲咗少少湯,酸菜好爽口。
留意吓個餐牌,原來可以加送,可以加巴掌肥牛、鱸魚片、金針菇、萵筍片、嫩牛肉、午餐肉、龍口粉絲、脆魔芋絲、千葉豆腐。
我地另外點咗「宮爆蝦球」$188
個味ok喎,好惹味!加埋入晒味嘅大蔥同茄子,好送飯。

所以我地又點咗個飯

「酸菜雞蛋炒飯」$88
炒飯色香味俱全,飯炒至金黃色,軟硬適中。

口痕想試埋「黃金脆炸小酥肉」$78
有啲似送酒香口小食,都唔錯。
蝦子餅難得樣樣都讚好味

飲品我地都叫咗「低糖紫米熱豆漿」$19
好特別,少少甜好好味

下次再嚟食過

姚姚酸菜魚 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場二樓2307號舖

謝謝大家來看LoveCath夏沫的文章啊~^^~
Catherine (LoveCath夏沫),
電郵 love.cath@yahoo.com.hk / lovecathcath@gmail.com


LoveCath 夏沫

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

LoveCathCath
歡迎邀稿 love.cath@yahoo.com.hk / lovecathcath@gmail.com 擁有43寸長腿的高瘦平女生~哈哈~~ 勇於接受一切新事物, 喜歡跟大家分享一切美好的生活點滴 喜歡從分享生活、美容、時尚、旅遊、美食當中找出有共嗚的你~ 與我成為網上的朋友~一起探索更多新事物