#Food

矜貴湯底火鍋。金翅花膠乳鴿湯

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

矜貴湯底火鍋。金翅花膠乳鴿湯
超鍾意打邊爐嘅我,每次選餐廳打邊爐,首選一定睇湯底先。
喺尖沙咀經過呢間「醉胡爐」,見到環境幾大,感覺坐得幾舒服,就入去試吓佢哋個新湯底「金翅花膠乳鴿湯」

其實從來未試過用乳鴿嚟煲湯,所以覺得好特別,而且湯底仲有矜貴嘅金翅同花膠。

金翅花膠乳鴿湯 $348
乳鴿上鋪滿大量金翅,湯底仲有好多塊大大花膠,食之前習慣飲碗湯,試試個湯底先,嘩!個湯底好鮮好好味,仲有啖啖花膠俾你食,大滿足



胡爐牛拼盤(小) $388
包括安格斯手切肥牛、牛舌芯、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒
叫呢個細細份嘅拼盤,乜都可以試吓,第一啖肥牛,蝦子餅已經說,雖然價錢唔平,但係值嘅,真係幾好味。非常嫩滑。

黑松露蟹肉餃(半份)$68
黑松露味很重,所以沒感覺到有蟹肉味,但有點不太接受只灼40秒,這是店員建議的,因為覺得個皮還是有點硬,所以第二隻就直接放下湯了,慢慢煮。

手打墨魚丸(半份)$48
手打墨魚丸確係彈牙又好味

厚切萵笋片 $58
超鍾意食萵笋片,仲要厚切好鬼正

風沙椒鹽粟米條 $78
每次見到餐廳有呢道菜都會叫,送酒一流

手工雲吞(半份)$48
大大粒雲吞,餡料十足

自家製炸響鈴 $68
響鈴又大又脆,10個讚
竹蔗茅根水(札)$68
抵飲
總結埋單都有少少貴,但係味道確係好食

醉胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
@wulu_hotpothk

謝謝大家來看LoveCath夏沫的文章啊~^^~

Catherine (LoveCath夏沫),
電郵 love.cath@yahoo.com.hk / lovecathcath@gmail.com


LoveCath 夏沫

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

LoveCathCath
歡迎邀稿 love.cath@yahoo.com.hk / lovecathcath@gmail.com 擁有43寸長腿的高瘦平女生~哈哈~~ 勇於接受一切新事物, 喜歡跟大家分享一切美好的生活點滴 喜歡從分享生活、美容、時尚、旅遊、美食當中找出有共嗚的你~ 與我成為網上的朋友~一起探索更多新事物