#Family

Stokke Flexi Bath 拯救腰背告別媽媽手 貼心沖涼神器‼️

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

做咗新手媽兩個半月,湊B覺得最驚同最高難度就係幫初生BB沖涼,次次好似打仗咁⋯⋯悠悠全身軟綿綿,好怕沖涼時抱唔穩會整親佢,次次手腕都超用力,沖到一半要幫悠悠轉身果時已經好痛,怕用力過度遲早有媽媽手,加上地方有限仲成日要彎住腰咁沖,次次搞到手痛腰又痛⋯

最返發現悠悠大隻咗好多,原本的小浴盆已經太細用唔到,就決定轉用Stokke Flexi Bath 摺疊式浴盆。

主要貪佢夠慳位,收納後體積夠細,展開尺寸66x24x34(cm),而折疊後得10cm厚(63x24x10(cm) )。

浴盆入面有感温水塞,可以大概知道水温會唔會過熱或者過冷,好貼心呢。水塞黑色代表水温過冷,紅色是過熱,紫色是適中温度。

之前一直將個浴盤放係廁板上面,次次都要彎低腰同悠悠洗白豬好攰,加上廁所又窄真係好危險⋯ 所以今次同時入手埋 Flexi Bath Stand 浴盤立架,企係度就可以輕輕鬆鬆咁沖,大大減輕咗媽媽腰背負擔~

個浴盤立架好穩陣,仲可以將浴盤鎖實係立架的兩邊,用完唔洗拎起浴盤,可以連架一同收折,非常方便又好慳位!

最最最重要係加埋個New born support,呢個產品模仿胳膊既抱持,符合人體工學,最多可以用到8個月大。细佢扣實係個浴盤度,咁悠悠就可以成個躺係上面,直頭好似浸緊溫泉咁,而我又可以解放雙手,幫佢慢慢沖慢慢抹,成件事媽媽同BB都覺得更輕鬆更享受,亦唔怕有媽媽手喇!

未有Stokke水浴盤同New born support之前,悠悠次次沖涼都好緊張(我都係),但宜家悠悠沖涼就好乖唔會亂郁,腳仔仲開始會輕輕踢水玩水水,睇得出佢好enjoy~

之前好怕同悠悠沖涼,要老公係身邊睇住先敢,依家用咗Stokke Flexi Bath 我一個人都可以輕鬆搞掂,係老公收工前悠悠已經變咗乾淨豬,唔洗搞到晚晚打仗咁⋯

如果一早入手Stokke Flexi Bath,咁就可以早啲享受愉悅的親子沐浴時光,唔洗沖得咁鬼辛苦啦,好後悔冇一早買。

Jakewell online shop
https://jakewell.com.hk/categories/stokke

Jakewell facebook 平時經常會舉辦有獎活動,得閒就去睇下啦! https://www.facebook.com/jakewell.hk

#jakewell #Stokke #FlexiBath #DesignedtobeCloser #Herwegrow

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!

請多多支持吧~送禮不定期進行中~~
歡迎聯絡:
chiupurple@gmail.com
dahlia_purple@hotmail.com
YOUTUBE
是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

PurpleChiu
she.com客席編輯, 八十後Freelance Designer,愛手作、愛旅遊、愛寫Blog,相信生活是為了發現美! 歡迎邀請及聯絡: dahlia_purple@hotmail.com OR chiupurple@gmail.com