#Family

預防BB濕疹 – Oilatum®️嬰兒潤膚浸浴乳和潤膚乳霜

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

倬妍3個月大,好快就轉冬天,溫差大最易令BB乾燥肌而引發濕疹,濕疹最辛苦是痕癢難當,忽然之間又會令皮膚紅到損曬,做媽媽點都會好擔心,所以日常幫BB沖涼同護膚都好重要,經媽媽群介紹使用 Oilatum®️的嬰兒潤膚浸浴乳和潤膚乳霜,希望濕疹唔會嚴重落去。

小朋友如是有濕疹皮膚就一定要做好保濕,我會幫BB「先浸浴,後搽 cream」,首先用Oilatum®️ 嬰兒潤膚浸浴乳同 BB 浸浴,浸浴後唔需要過水,肌膚就有一層保護膜,阻止水份流失,舒緩乾燥痕癢皮膚,適合有濕疹肌的BB使用!

再用搽 Oilatum®️ 嬰兒潤膚乳霜,溫和滋潤保濕,形成 OHE 3 重滋潤膜,鎖水、補水、潤膚,長效 8 小時。

我選擇 Oilatum®️深層滋潤的產品原因,佢地既產品無類固醇、色素、香料及皂性,NO.1英國醫生之選,用得安心又放心。試用咗 Oilatum®️的兩款產品兩個星期,皮膚無之前咁乾,亦都無出紅點,皮膚好似比之前水潤白滑!

** 是次產品由品牌提供,謝謝 **

-----------------------

希望大家睇我的試用分享文,

如有產品試用及活動邀請, 歡迎聯絡我,謝謝 !!!

Email: magicsiuyee84@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/siuyeeng0111

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/magicsiuyee84

本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。

如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或尋求相關專業意見。

如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

magicsiuyee
我係Siuyee,是一名美容生活博客,分享一切自己所見所聞,愛情同平常生活點滴。 👰Ms. Ng be Mrs. Kwok ❤韓國 ❤買化妝品護膚品 ❤鬆弛熊 Rilakkuma