#Beauty

新手媽媽的護膚恩物❤️ Caudalie 哈佛唯一認證白藜蘆醇 5 倍膠原自生力!

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

BB出世都已經3星期,照顧初生BB真係好忙,要趁佢瞓咗先有返護膚MeTime!係懷孕期間選用護膚品要好小心,其實產後哺乳期都一樣唔可以鬆懈~ 成份天然温和嘅Caudalie護膚品就一直陪伴我由懷孕期至今走過抗衰老之路,用得好安心!

近年不少抗衰老護膚品都加入白藜露醇,當中的選材和效果都有好大分別。白藜露醇成分其實可來自不同植物或水果,例如藍莓、桑椹果皮,有些更是來歷不明。所以我們選購時都要留意成分來源安全、功效、認證、高穩定性。

Caudalie其實是白藜蘆醇專家,更與全球最權威的哈佛醫學院攜手研發第2 代白藜蘆醇專利成分。第2代白藜蘆醇抗皺系列突破性結合3大抗衰老成分-葡萄藤白黎蘆醇、純素膠原蛋白萃取及微透明質酸複合物。而葡萄藤中的白黎蘆醇是哈佛醫學院「全球遺傳學系權威」唯一認證最強天然抗老成分!

呢種成分來自法國葡萄園的葡萄藤,品質更有信心保證呢~ 而且配方亦是全球唯一能穩定化,敢採用全透明樽身,不會氧化變色。

宜夜晚BB一瞓著,係我嘅護膚MeTime我都會keep住用呢個系列嘅精華同晚霜~

第2代白藜蘆醇抗皺系列有天然修復及抗皺效能,針對長壽基因,只需1 日,便能激活5 倍膠原蛋白的自生力5和2倍透明質酸自生力。

一瓶做到修復同時預防膠原蛋白及透明質酸流失,當肌底得到膠原蛋白、透明質酸的支撐,輪廓變得緊緻飽滿,修復皺紋,簡直就係抗衰老嘅恩物!

以自己最高質的膠原蛋白,加速肌膚自我抗皺力,不需依賴外界的膠原蛋白作補充品,更加有效率~

白藜蘆醇抗皺系列的精華和晚霜分子細小,親膚性高,可滲透所有皮膚層,好快被肌膚吸收。而相比市面上維他命A等刺激性成分,此系列不會引起敏感、乾燥甩皮、吸光等反效果,天然又温和呢。

產品無矽、礦物油、PEG、Paraben 防腐劑、石蠟、礦物油及動物原材料等有害化學物,並不經動物測試,連敏感肌、孕婦都可安心使用。

用上兩個星期,最鐘意佢質感輕爽快吸收又夠滋潤,適合香港天氣👍🏻 夜晚用完,第2日起身肌膚水嫩柔滑,變得漲卜卜,淡紋同收毛孔效果也不錯呢,就好似做完facial一樣咁正!

Caudalie白藜蘆醇抗皺系列真係孕媽媽同哺乳媽媽嘅抗老保養恩物😍 難得係繁忙時間中抽幾分鐘去護理肌膚,但效果就非常好👍🏻 絕對快靚正~

#葡萄抗皺 #BoostedNaturally #CleanBeauty #CaudalieHK @Caudalie

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!

請多多支持吧~送禮不定期進行中~~
歡迎聯絡:
chiupurple@gmail.com
dahlia_purple@hotmail.com
YOUTUBE
是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

PurpleChiu
she.com客席編輯, 八十後Freelance Designer,愛手作、愛旅遊、愛寫Blog,相信生活是為了發現美! 歡迎邀請及聯絡: dahlia_purple@hotmail.com OR chiupurple@gmail.com