#Beauty

【美白】白冰姬美白修護臉膜+日間修復保濕精華

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

前排皮膚敏感塊面爛晒,用一般嘅護膚品唔夠修復,所以想試吓啲濃度高啲、修護力高啲嘅急救下。今次試下呢隻日本製嘅白冰姬 Hadarepair。呢個牌子有幾款產品嘅,我今次就先試咗佢哋嘅美白修護臉膜+日間修復保濕精華先啦。我對呢個牌子嘅認識都唔係好多,知道佢哋係丸野國際株式會社旗下嘅OEM,即係日本製造再批發去其他國家嘅產品。日本生產廠房嘅衛生、QC質量都比較有保證,雖然喺日本本地未必有得賣,但唔試過唔知好唔好嘅,況且佢哋直接批發,中間慳唔少宣傳費用,作為消費者即係變相用平啲嘅價錢買到同樣好品質嘅貨品,都幾抵架~
留意返,仲有呢個仿冒標籤。
我幾鍾意白冰姬嘅包裝,比人感覺好認真。日間修復保濕精華一盒有6支,每支5ML,確保每支都新鮮衛生!
日間修復保濕精華係滴管設計,啱晒我呢啲懶人。
精華係無色無味嘅,水狀嘅啫喱,易推開,吸收得好快(可能因為我隻手十分之乾…)
白冰姬日間修復保濕精華滲透力係幾好嘅,佢嘅成份係納米級別,就咁搽上皮膚都好快吸晒,有導入機嘅朋友仔用埋佢嚟導入就更加GOOD啦~介紹下佢有咩成份先:銀耳多醣體萃取液、草莓虎耳草萃取、桑白根提取物、熊果素、甘草酸鉀、洋甘菊提取物、富勒希等等,可以強化皮膚、消除自由基損害、抗敏、抗炎、增強皮膚防禦力、淡斑美白、提高皮膚含水量。啱晒我宜家嘅脆弱受損皮膚狀態啊!
美白修護臉膜我都好鍾意,又係啱晒懶人嘅護膚品。一盒有6塊,每塊有22ML精華液!醫藥部外品級別,水解胎盤萃取物、甘草酸二鉀、苦蔘、桑葉萃取物、水溶性膠原蛋白、紅花萃取物,可以逐層分解黑色素,雀斑色斑冇得留低!
一個星期敷1~2次作為額外保養。
佢嘅紙質唔係好薄好薄嗰隻,所以我覺得佢HOLD精華HOLD得幾好,剪裁都夠立體,貼面度我比90分。面膜同精華一樣係無色無味,無添加螢光劑、重金屬等敏感物。個盒寫敷10~15分鐘,我覺得都差唔多,15分鐘啲精華已經比我吸收晒嚕!
精華同面膜用完後,皮膚感覺係滋潤嘅,同時間佢都幾清爽,唔係笠痴痴嗰種,唔泛油光,所以我嘅結論係佢哋幾啱朝早用。如果朝早要化妝又經常浮粉卡粉,白冰姬嘅日間修復保濕精華會係幾好嘅打底(面膜就梗係好啦如果有時間敷埋先出門口嘅話~)
因為前排敏感,食西藥食到啲皮膚乾晒,加上全身全面都好痕,所以塊面好多傷痕,加上口罩肌,塊面真係慘不忍睹。我會繼續用白冰肌呢兩款產品,希望快啲可以修復返啲痘印同埋唔好再生暗瘡啦。美白嘅產品有時候係會帶啲刺激性,令皮膚變薄,白冰姬係醫學級嘅護膚品,比到我信心,經過我人體實驗我可以肯定敏感肌人士都可以放心用(哈哈)有興趣嘅朋友可以去佢哋嘅FB了解下~ 丸野國際株式會社有限公司 https://www.facebook.com/ENCJP/ **產品/產品資料由品牌提供,真心分享,歡迎電郵查詢。 ngayiellie@gmail.com http://www.facebook.com/popcornellie http://instagram.com/popcornellie http://popcorn-express.tumblr.com

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

popcorn55
八十後在職媽媽,從無憂無慮的二人世界跳到憂柴憂米的三人家庭。因為工作關係,過著男主內女主外的生活。每天忙著返工和吃喝玩樂,決定以「最少的時間留著最多的青春」為人生課題。