#Beauty

肩頸痛88︳舒服到訓著嘅深層放鬆肌肉treatment

肩頸痛88舒服到訓著嘅深層放鬆肌肉treatment

 

身為在職媽媽,返工坐足8個鐘,基本上除了lunch time都係滑鼠不離手,手指同手腕不停重覆性動作,導致我患上滑鼠手,再加上收工都無得抖,返到屋企仲要做家務兼湊B,肩膀經常都好痛,有時仲痛到舉唔起手,真係有苦自己知…

 

媽媽GROUP見唔時就會有人分享好嘢,而我最近就留意到個好岩我做嘅——深層放鬆肌肉療程!之前一直有上網搵相關舒緩手痛嘅療程,但都揀唔落手,因為好怕會撞到啲好sell人同呃人嘅鋪頭,見到有媽媽GROUP有介紹,價錢合理效果都OK,間鋪仲要係正銅鑼灣,我住港島岩晒,所以就決定試試佢!

 

我係平日下晝2點幾去的,估唔到咁既時間都幾多客,同埋有註冊中醫註場,有咩問題都可以問醫生。職員招呼周到,我只係講左句出面天氣好熱,佢就即刻為我送上羅漢果水潤下喉,真的招呼得好好。

 

填完簡單資料,顧問就帶我入房,房雖然唔大,但都好乾淨企理。按摩師先同我做儀器,部儀器我未見過,按摩師就邊做邊同我解釋話哩部係鬆筋槍,透過微電流將能量直達去筋膜層,做到深層放鬆已緊曬既肌肉。

 

講真聽到有微電流都真係有啲啲驚,但按摩師話哩部鬆筋槍有美國FDA安全認證,而且有唔同度數可以俾我慢慢試,咁我就由最細個度數試啦,哈哈,無咩感覺,後尾我仲可以受到度數3添,短短幾個字就覺得肩膀真係鬆左好多。

 

做完儀器,按摩師再同我做埋穴位推拿,佢話2個療程一齊做效果係最好的,除了放鬆肌肉,仲可以促進身體血液循環、排走毒素添。

 

價錢合理到只係$168就可以做到2個療程,真係好划算,不過收費都係其次,最梗要係做完個療程,我舉手都唔覺痛,效果即時感覺到!真係好WORK!有興趣做鬆筋槍、推拿或其他養生保健療程的朋友不妨到試試。

 

康和堂-

https://www.facebook.com/harmonichealth/

電話:28779541 whatsapp:93496151

銅鑼灣羅素街8號英皇鐘錶珠寶中心11樓全層