#Fitness

CP值爆燈 — 肩頸放鬆 + 穴位推拿

作為忙碌嘅都市人,日坐夜坐不特止,返工對住電腦,收工又對住電話,個膊頭真係攰到無朋友。所以我每個月最少都會去3、4次揼骨,不過次次揼完唔夠一星期又覺得膊頭好攰好痛-_-

 

然後有次睇IG,見到Coffee有去開某間中醫度調理身體(唔知有冇人同我一樣,幾乎每日都會睇佢同伯伯@@)講到調理身體我諗好多25+嘅女生都有共鳴,有邊個唔想身體好啲丫~不過今日就唔講呢個話題住,反而想推介一個舒適度十分非常高嘅treatment!

 

所以自此之後我就開始留意下間中醫既動態啦~見佢最近做緊個promotion,獨家鬆筋槍+定點穴道推拿療程,重點係只需要 $168 就可以做儀器+人手推拿,CP值爆晒燈丫! 點解咁講,繼續睇埋落去喇!

 

去到間中醫診所地方好有空間感同好光猛,感覺已經好舒服,顧問好詳細咁同我講解個療程,過程中亦無hard sell, 非常好!

 

過程:

  • 先進行鬆筋槍,除左會感到微微既電流之外﹐身體無唔舒服﹐身體適應之後仲可以加強個感覺,透過抽緊柔放斜方肌,有效深度舒緩膊頭痛。
  • 做完鬆筋槍,就到定點穴道推拿,治療師順著經絡按壓,真係超舒服,將我積聚既疲勞通通按散。療程後,治療師送上一杯熱羅漢果茶,真係好貼心呀!

 

感受

成個療程感覺十分十分良好,一個療程大約45mins就放鬆到肌肉,做完之後肩頸位置真係覺得鬆左,而且效果仲keep到好一陣子!平時我出面揼一次骨都要$480,仲要做完成日覺得好唔到位,硬係覺得差咁啲,所以而家百幾蚊就做到DOUBLE既效果,真係一定要SHARE俾大家知!

 

鬆筋槍簡介

*採用DESP技術,能準確直達筋膜深層,抽緊柔放斜方肌,有效深度舒緩。

*美國FDA安全認證

*即時解決肌肉僵硬、酸麻痺痛

*加強肩頸活動能力

 

鬆筋槍針對性解決以下問題:
*肩頸痛

*腰背痛

*媽媽手

*手腳麻痺

*肌肉勞損及疼痛

中醫診所:康和堂

Whatsapp:9349 6151

電話:2877 9541

銅鑼灣羅素街8號英皇鐘錶珠寶中心11樓全層