#Fitness

【產後收緊】醫動 Harrison Medical 為我護航

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

產後要恢復苗條身材真是無從入手?!生完BB 差不多半年點都瘦唔番,好擔心 keep住落去會生病,就沒人照顧 BB😰。

 

去左睇中醫,醫生開了些藥俾我,但係都唔work,之後知道食中藥或是西藥,對喂母乳媽媽來說都是不可以的。朋友建議做 gym,但我對健身概念毫無頭緒,以前只是行下山,去下旅行。

 

Google 搜尋  “產後 medical gym”, 看到北角有間醫動醫療健身中心 Harrison Medical gym,去佢去網站,好多新資料,有針對產後腹直肌、修身人士,全由醫護人員主理這最令我安心。因為 BB 比較大,腹直肌拉開得嚴重,一般運動怕傷了身。

 

價錢合理就 join 了,呢間 Medical Exercise Centre 服務質素好好,醫護職員每次都先為我量生命表徵及監察住做運動,個個都好細心。

現在已做了幾個月運動,每星期隔天去,每次 1 小時,絕對唔會影響揍 BB 時間,做完仲大把時間去街市。家人都話我精神好左,也自覺下身收緊不小,睡眠質素也改善了

 

呢度仲有一大特點,就是可以一條龍有驗血服務提供,生左小朋友,確實也不太清楚健康狀況,順便Check 埋血真係唔錯喎🧐。

 

  • 來運動同一時間驗身,唔駛去排隊,仲要係幾百蚊有交易,報告由護士講解,非常貼心的服務。 抽完血抖一陣,就可以做下運動喇!

 

👉🏻 按此到網站了解 驗身計劃

 

💡  抽血前需依指示預備,否則影響血報告 !

 

👉🏻  Connect with Harrison on Facebook 

👉🏻  Connect with Harrison on YouTube

👉🏻  Connect with Official Page 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。