#Beauty

【 #活髮護髮療程 】妍髮活髮專家 Teris Hair(活髮、育髮、頭皮護理、防脫髮)

【 #活髮護髮療程 】

頭髮真係好影響一個人嘅外觀….. 

最近可能壓力大、夜訓,再加上經常漂染同夾頭髮,

唔止令到髮質漸漸變差,仲發現掉髮嘅情況嚴重左,

每次洗完頭、吹頭、梳頭都甩好多頭髮,分界位仲愈黎愈明顯,

好擔心長此落去愈甩愈多,頭髮愈黎愈稀薄,

朋友介紹我到妍髮活髮專家試下佢地嘅頭皮護理同防脫髮treatment。



黎到妍髮活髮專家尖沙咀店,環境清優舒適,

頭髮顧問先幫我做左份詳細嘅問卷了解我嘅生活習慣同身體狀況。

 

 



再用專業儀器做頭皮檢測,發現我頭皮角質層太厚令毛囊堵塞,

以致頭髮無法長出,好彩情況唔算太嚴重,

頭髮顧問建議我先做頭皮敏感,毛囊再生療程,活化沉睡左嘅細胞,

令休眠狀態嘅毛囊再次活躍,加促頭髮健康生長。



治療師先幫我搽蔘薑養髮精華軟化頭皮厚厚嘅角質,加以按摩再滲透,

再用熱能機加熱後係頭皮塗抹死海礦物泥,

吸收頭皮嘅油脂廢物,做到水油平衡嘅效果 。

 

 

洗髮後噴上保濕精華後,再用激光活化毛囊,激活細胞,刺激頭髮生長,

整個過程無痛,感覺舒適,最後照埋遠紅外線儀加速頭髮生長,延長頭髮壽命。

 

有人說頭髮是女人的第二生命,無可否認的是,女生都是愛百變的,

                     頭皮嘅護理真的好重要,要有健康嘅頭皮先會長出濃密光澤有彈性嘅秀髮,

妍髮活髮專家嘅顧問同治療師好專業同細心幫我護理頭皮嘅問題,

深入分析頭髮同頭皮嘅狀況幫我搵出脫髮嘅原因,

再針對性做 treatment 從根源解決頭髮嘅問題。



最後配埋適合我嘅洗護頭髮保養品,包括防脫去屑洗髮水、

防斷髮滋養護髮素、滋養育髮精華和再生精華,

番屋企用keep 住呢套產品先可以保持着頭髮清爽,健康,防止脫髮等等嘅情況啦!

 
 

產品購買: https://shop.terishair.com/ 妍髮活髮專家 Teris Hair(活髮、育髮、頭皮護理、防脫髮)

@TerisHairConsultant

#妍髮活髮專家 #terishair #頭髮毛囊再生 #頭髮毛囊淨化 #頭髮 #毛囊淨化 #油脂 #控油 #防脫髮 #死海礦物泥療程及激活毛囊再生療程

 

 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

Annielittlecake
天生愛美麗、愛生活、愛美食、愛旅遊、愛吃喝玩樂....曾任時裝設計師和櫥窗設計師,現任slash 一族熱愛自由的工作,身兼化妝師、模特兒、KOL、博客....努力精采自己人生的一頁。