#Beauty

日系護髮魔法 變走毛燥髮絲

呢個星期凍了不少,唔知大家會唔會有同我一樣的煩惱,天熱一凍頭髮就會變得毛燥,無論點梳頭,髮絲都會好似天線咁彈起,令我變成「天線得得B」

咁啱用完舊的洗頭水,我就揾個枝滋潤D的。今次試了日本ICHIKAMI洗護髮系列,希望可以改善到頭髮毛燥的問題。

其實呢個日本品牌的護髮產品有適合唔同髮質的配方,而今次我就揀了粉橙色的《雙重保濕系列》,佢加入9大純和草精華同埋胺基酸,所有可以雙重保濕的效果,特別岩中性至乾性的髮質,或者好似我咁好似好開叉、毛燥、的受損頭髮。

洗頭水有自然的花香味,而唔係好似一般洗頭水個D「好假的香味」,只要加少少水就好輕易搓出輕盈又綿密的泡泡,幸福感UP!!

護髮素的質地滋潤,只要敷係頭髮上一陣,入面滋養的成分好快就被頭髮「吸吸吸」吸曬lu。

近排大家無論揀護膚品定係食品,都會留意成分。今次介紹比大家的日本製ICHIKAMI護髮產品除了用了多種對頭髮有益的植物精華外,仲係無矽、無硫酸鹽(SLS)、無CMIT/MIT防腐劑,咁大家可以同我一齊無壓力輕鬆護髮,難怪呢個品牌成為日本同香港的熱賣之選 (讚讚讚)!

每逢冬天,我頭髮就會變到好似電線咁,不自覺就變得失控。用了ICHIKAMI洗頭水已經1.5個月,岩岩好經歷了變凍的Moment,頭髮除了無再咁容易打Kick,仲無因為天氣乾脆而變得毛燥,而且開叉的問題又少了,證明呢吱野係WORK的!

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

冰糧派出所
大吃大喝之芭蕾女孩。最愛線條簡單、性格傻傻的奇怪東東。十分喜愛去嘗試新野 \(//∇//)\ | 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com