#Beauty

apoo 防曬粉 · apoo防曬之一 /

UV ρɾσƚҽƈƚιvҽ Ⓟⓞⓦⓓⓔⓡ /

冬天———唔好唔補防曬啊~

有研究指出全世界有大約50%嘅人類吸收維他命D都係唔足夠,有陽光維他命之稱嘅維他命D如果人體內欠缺嘅話,其實對皮膚同埋對身體都唔好(詳情大家可以Google一下身體如果欠缺D會有啲咩影響,太長小編呢度不能盡錄)

曬太陽約可獲得80—90%維他命D😍,而攝取食物大約只可得到10—20%。所以,人體可利用嘅維他命D,大部份都係靠曬太陽合成,咁其實點曬太陽先好呢?

———— 生活裡,唔好避開太陽 ———

除咗早上搽防曬出門口之外、最好都要帶埋防曬粉喺身邊,我們店裏有兩個品牌俾大家選擇,就係我哋嘅house brand 同Jane Iredale 美國全天然品牌,醫生都推崇嘅一個品牌。

重要嘅事講三次,要補防曬!要補防曬!要補防曬

但今次呢個文章係關於啱煎蛋油肌
嘅morning skincare routine

可以用,橙花水→B3 →any sunscreen → 抗痘祼妝素顏粉

另外,唔要抗拒維他命D,就係做好每個防曬嘅步驟,抗痘祼妝素顏粉👉🏻油肌,暗瘡肌,中性同混合性皮膚都好適合使用,佢係一款已食物紅菜頭同埋食用珍珠粉去製造新鮮製防曬粉 | 痘痘肌可用,夏天戴口罩焗到死,佢係你嘅分隔線,咁即係點呢

———佢係一條口罩同埋你面部嘅分隔線———

透明色✉️ ☑️防曬 | ☑️幼滑 | ☑️清爽 | ☑️天然 | ☑️透氣

APOO UV Protective Powder (SPF 25)
內含粉撲同埋鏡盒

配方中多種唔同嘅精油,薰衣草玫瑰天竺葵等等,能有效幫助抗炎殺菌,就算痘痘肌用都無負擔👌🏻
可以預防暗粒🤤🤤 所以煎蛋嘅油肌,定係唔好抗拒維他命D嘅朋友一定要用帶係身邊。

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。