#Fitness

減肥不如止肥!REGAL GREEN油糖の餐控

減肥不如先止肥!咩係止肥?就係食極唔肥喇!呢個世界真係可以食極唔肥咩?首先我哋要了解咗肥胖嘅主要原因先。肥胖嘅最主要問題係在於澱粉(醣分)吸收,澱粉係提供身體主要能量來源嘅重要成分,亦都係亞洲人主要嘅食糧,即係飯呀,麵呀嗰啲碳水化合物。簡單講,如果input > output,身體會將未消耗嘅能量轉變成脂肪。

我相信大家都聽過,去食放題、打邊爐嗰啲時候,最好先食菜,用纖維打底,之後先食肉。而家我手上面呢盒 REGAL GREEN 油糖の餐控,個原理都差唔多。佢可阻隔身體吸收油份同澱粉,餐後將未吸收嘅脂肪排出體外!點解可以咁爽?「油糖の餐控」經特殊處理,進餐前 or 後飲一包,臨床實證能阻隔70%澱粉吸收!!除此之外,「油糖の餐控」仲可以有效促進代謝、加速脂肪燃燒、抑制脂肪吸收,增加飽肚感同埋幫助排便,由「飲水都肥」嘅體質調整至「食飽唔肥」,輕鬆達到理想瘦身效果。

咁神奇?其實佢嘅成份唔係啲咩化學嘢,唔係瀉藥,佢只係一包天然嘅膳食纖維,玉米來源可溶性纖維、白腎豆萃取物、綠茶萃取物、山苦瓜萃取物、山茶花萃取物,將咁多呢啲可以隔油隔澱粉嘅纖維共冶一爐,當然輕鬆過每次去放題之前食兩斤菜啦(未開席就飽晒…)無副作用,唔怕養成依賴,促進腸道蠕動、改善便便質量。纖維有50%唔會被人體消化吸收,直接帶走飲食入面嘅醣粉同脂肪。

點飲法?好簡單,開一包加入任何飲品入面就得,佢冇咩味。我就鍾意加係茶入面,水我都試過,但我覺得水係會有少少味。我都試過加入奶茶呢啲,冷熱都OK,凍飲會冇溶得咁好,少少結塊咁。

我示範嘅呢杯茶係室溫茶,唔係熱茶,普通攪勻都可以溶晒,溶晒之後杯茶會混濁咗,咁都好正常,而家杯茶有超多纖維喺入面喎!!進餐前或餐後30分鐘飲,每餐1包就OK喇!

講講用後感。首先,輕鬆減肥有邊個唔想,而且佢唔係減肥藥,冇藥食、冇副作用,長期食都唔會造成依賴,係天然嘅膳食纖維,呢一點真係要加分。想減肥又想爬捷徑,當然都唔可以犧牲健康啦!!我習慣每餐**前**飲油糖の餐控,飲一大杯水先食嘢,本身已經對控制食量有幫助,加上佢入面其實真係纖維嚟,所以我覺得係有飽腹感嘅。個人飲多咗水,同時間有促進新陳代謝、加速燃燒身體&內臟脂肪!腸道蠕動都係有好轉,便便準時咗,心情都好啲。

 

咁我都要老實講,產品主打嘅功效係阻隔70%澱粉&油脂吸收,呢一點我冇辦法用人體證實到,但我只可以話,到我呢啲中女嘅年紀,仲要係少運動嘅人,平時真係呼吸都肥。如果你唔係呢類易肥體質,可能你唔會明我哋呢種人嘅苦況。當然做運動可以提升返個代謝率啦,但一個人唔通可以做足8個鐘運動咩…仲有,肥到咁上下,啲關節都未必承受得到。

 

咁唔代表坐係度咩都唔做,今日開始,試下呢隻REGAL GREEN油糖の餐控,再加返少少運動(玩下ringfit啦,真係爆汗!)雙管齊下!!如果你係:

經常進食高澱粉﹑脂肪﹑醣份食品
沒有攝取足夠的膳食纖維
三餐不定時或較夜進食晚餐
難控制飲食而希望保持苗條身段

就更加要試吓。REGAL GREEN 呢隻油糖の餐控,我會將佢納入「會回購」嘅list度。

更多資料:https://herbs.hk/product/regal-green-oil-carb-block/

 

https://www.facebook.com/regalgreen/
https://herbs.hk/regal-green/

 

#RegalGreen #油糖の餐控 #新登場 #輕鬆瘦身 #阻隔澱粉油份 #抑制吸收 #消脂 #促進燃燒 #減少熱量 #阻斷肥胖的根源 #食住瘦 #每餐一包 #無副作用

 

**產品/產品資料由品牌提供,真心分享。歡迎電郵查詢。

ngayiellie@gmail.com
http://www.facebook.com/popcornellie
http://instagram.com/popcornellie
http://popcorn-express.tumblr.com

 

 

 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

popcorn55
八十後在職媽媽,從無憂無慮的二人世界跳到憂柴憂米的三人家庭。因為工作關係,過著男主內女主外的生活。每天忙著返工和吃喝玩樂,決定以「最少的時間留著最多的青春」為人生課題。