#Beauty

點起sandalwood味道嘅香薰然後開始我篇嘅斷捨離文章/

最近小編睇緊啲書又愛上左sandalwood嘅味道,令我睇書睇得快咗好多,wfh期間睇咗好多書,有一本書中提到:「斷絕不需要的東西,捨棄多餘的廢物。」講到廢物,立即好想應用喺皮膚上面,斷捨離———肥大又厚老廢角質,簡單來講,感覺皮膚嘅飽飽濟濟感覺,油脂又好旺盛咁,就係話俾你知你好需要去角質,唔好再拖了。

三款apoo 人氣單品!/

角質又肥又厚,其實係皮膚暗啞之主因,美白乳液明明已經成日用?但就係白唔到,掙咁啲?好有可能,係要斷捨離,唔係呢支美白乳液,而係正視斷捨離角質肥大、油脂等等堆積表皮,同時成就唔到一種剔透感,呈現透明肌膚。

——— 三款apoo 人氣單品去角質推薦 ———

1/

杏仁酸係一支好溫和嘅去角質精華就算敏感性皮膚都啱用(要進行一下成分敏感測試)其實佢係真係一枝人人都需要嘅serum,皮膚喺28更新一次,成人同幼兒嘅肌膚有差別:

—嬰幼兒肌膚代謝天數係15日

—年輕肌係21日

—成熟肌則係28日

到左60歲就會喺45日以上🤦‍♀️

所以係咁慢嘅代謝裏面,要靠用溫和嘅 #杏仁酸 令佢人肉脫去。

2/

以下介紹呢款係有感型exfo 如果鍾意有一啲鮮果乳酪感覺嘅粒子又肥大啲嘅,可以考慮我哋嘅erase powder,名字都已經話咗俾你知佢嘅故事,其實就好似一個擦子膠咁拆走你表面嘅肥大角質。

主要成份︰藍莓,燕麥提取物,羅馬洋甘菊

Erase Powder是一種天然去角質產品。藍莓內含維生素A,C和E,能對皮膚起到高效抗氧化作用,同時藍莓有助於中和對皮膚細胞有害的自由基,與燕麥提取物特有的脂肪酸製成的配方,可針對脆弱的皮脂膜進行修復,同時擁有抗衰老、超級保濕及淡化黑色素功效。加水塗上面只需30秒,就能軟化皮膚角質,加水按摩就能輕易帶走舊角質。

3/

而小編除咗杏仁酸精華,就係最鍾意呢一支因為佢好香嘅桃味,粒子好幼圓,而且apoo 所有去角質嘅產品都係對得住海洋嘅,冇任何塑膠粒子,沖左落海,海洋都唔會好討厭我哋。

以下為身體,面部都適用🤚

Probiotic & Peach 2 way 去角質粉,加入最新護膚成份:益生菌,以及可有效導出毛孔中各種污染物嘅膨潤土

以益生菌抑制害菌嘅原理維持皮膚健康、加強天然屏障,維持皮膚處於健康嘅酸鹼值,減少引致皮膚過敏或泛紅嘅狀況,吸附藏於毛孔中的各種污染物

改善黑頭、暗粒、毛孔堵塞及肌膚粗糙暗啞

佢係兩用嘅可以加水變做面膜又得,就咁單用加入洗面奶又得,小編最鍾意加佢入去豆腐洗面奶一齊用🤤

.

.

.

下面係認真問嘅,上面三款產品你最想邊一款可以入去我哋秋季嘅 #autumndeluxesamplebag

.

.

⚪↓ 歡迎喺留言嘅位置話俾我哋知 ↓⚪

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。