#Beauty

夏日美白抗衰老 |法國醫學品牌 D2S 科研煥白淡斑乳霜 全效輕透調飾防曬液初試

全屏




呢排外出太陽都好猛烈,為左防止紫外線侵害我地既皮膚,加速老化問題,我地都要做好防曬!



法國醫學品牌D2S透過頂尖科學團隊,結合多項臨床實證,
製造出嶄新美白去斑產品D2S Skin Complexion Harmonizer科研煥白淡斑乳霜。

選用創新美白成分,抵禦表面及深層黑色素,從肌膚根源深處提亮膚色及淡化色斑。

配合埋D2S Tinted Sunscreen全效輕透調飾防曬液SPF50+,徹底隔絕UV侵襲,塑造無瑕完美肌!


D2S Skin Complexion Harmonizer科研煥白淡斑乳霜:
含有生物勝肽的美白因子Melanostatine-5,可減慢黑色素形成的速度,醫學研究指出可減少33%黑色素。另外,有Lumiskin可溫和抑制黑色素源頭,減少黑色素形成。當中的Keratoline 成份可促進細胞再生,有保濕潤膚的功效。


用後感: 感覺好易推開,而且好清爽,保濕力都幾足夠,用後皮膚幾柔軟,皮膚吸收得好快。




D2S Tinted Sunscreen全效輕透調飾防曬液SPF50+:
含有二氧化鈦可全面抵檔UVAI/UVAII/UVB紫外線,成份夠哂溫和,不傷皮膚。
而且其他成分有抗水性能,修復皮膚和減輕炎症。另外,還可以保濕皮膚鎖緊水份。



用後感:


其實我自己最常用係物理性防曬,因為感覺無咁傷害皮膚,呢種係有埋調色既效果,可以做到提亮膚色,
修飾皮膚顏色不平均既問題,而質地係夠哂清爽唔油膩,我平時早上會先用科研煥白淡斑乳霜,
就快出門果陣再用全效輕透調飾防曬液SPF50+。


而夜晚就會沖涼洗面後用上科研煥白淡斑乳霜。連續用兩星期後,皮膚既暗瘡印都明顯減退左,效果不錯。相信用耐少少效果應該會更明顯!

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。