#Food

~~傳統既蓮蓉月餅~~恆香月餅

 

我最愛既中秋節快到喇,又是一家人聚埋一起過既節日,我就最愛吃都是傳統既蓮蓉月餅。 

恆香月餅手藝傳承百年至今,月餅素以皮薄餡靚聞名。恆香元朗自設蓮蓉廠,嚴格選料保持質量。

 

 

 

 

.
首創自製白蓮蓉,選用頂級湘潭貢蓮,由老師傅以古法銅鑊炒煮,保存左純正蓮蓉清、甜、香三大重要元素,配合頂級鹹蛋黃同鬆軟傳統廣式餅皮,呢個味道只有恆香獨有。
.
 
 
 
最鍾意食佢入面大粒金黃色有15克頂級鹹蛋黃,又有純正蓮蓉甜味恰到好處非常岩我口味。
 
~~恆香皇牌系列~~
雙黃白蓮蓉月餅 HK$370 /4個
雙黃蓮蓉月餅 HK$360 /4個
伍仁月餅 HK$385 /4個
金華火腿伍仁月餅 HK$395 /4個
雙黃紅荳沙月餅 HK$325 /4個
四喜滿堂月餅 HK$370 /4個
七星伴五黃月 HK688
本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或/和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。 

 

FOLLOW MY IG ❀ho_ruru❀
歡迎合作試用,event 可聯絡我謝謝!!

.

 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。