#Food

【 #WFH自煮好輕鬆 : 全新包裝灣仔碼頭小雲吞 】

【 #WFH自煮好輕鬆 : 全新包裝灣仔碼頭小雲吞 】

除左Work From Home(WFH),仲 Cook From Home (CFH)。
想屋企人食得健康又有新意,真係要肯花少少心思動動腦筋諗下新菜式。

屋企雪櫃長期都會有包灣仔碼頭小雲吞,皆因方便易煮,又容易配搭不同菜式,
而且有好多唔同口味,一口一粒細細粒小朋友容易食。

好似呢個 《金華火腿白菜鮮蝦小雲吞》就係我經常煮嘅菜式,先用雞湯煮熟小雲吞,
再浸熟蔬菜就完成 ,有菜有肉健康方便又易做,在家都可輕鬆煮出新煮意啦 ~
.

灣仔碼頭
.
#灣仔碼頭 #百搭小雲吞 #細細粒點配搭都得 #金華火腿白菜鮮蝦小雲吞 #WFH自煮好輕鬆 #Stayhome #Stayhealth #Annielittlecake 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

Annielittlecake
天生愛美麗、愛生活、愛美食、愛旅遊、愛吃喝玩樂....曾任時裝設計師和櫥窗設計師,現任slash 一族熱愛自由的工作,身兼化妝師、模特兒、KOL、博客....努力精采自己人生的一頁。