#Beauty

【美膚】凍齡秘訣 養活滿滿膠原蛋白@AP Medical│蝴蝶結姐姐

上次來AP Medical是做HIFU緊緻肌膚,這次過來是給養分肌膚呢,我說的是「膠原槍」,它透過單極射頻加熱技術,激活肌膚底層的膠原蛋白組織,為肌膚築起膠原屏障,再配合真皮鎖水水潤皮層,養護着膠原,膠原蛋白充足滿滿,肌膚便能持續年輕呢!我當然心急立即去試吓啦!

不少人都知道過了25歲以後,肌膚的膠原蛋白便會逐漸流失,肌膚會失去彈性,容易生長細紋,甚至皺紋,連吸水能力也減弱,長期下去,樣貌看起來會很顯老,失去魅力。所以要及早拯救失去膠原的肌膚,AP Medical 引入了 TherMatrix 膠原豐盈槍,能喚醒肌膚底層的膠原,重新激活、修復,讓肌膚恢復健康、年輕。

進行療程前,治療師會先為我潔淨卸妝,再搽上儀器專用精華,然後開始用膠原槍進行療程。過程中帶微暖感覺,治療師亦會詢問我有否不適,十分貼心。做完臉部肌膚後,便會做眼部肌膚,讓眼部肌膚的膠原蛋白填滿起來,可減淡眼紋,看起來更飽滿。最後敷上面膜,休息一下就完成啦,非常舒服啊。

做完「膠原槍」之後,我立即見到肌膚有光澤咗,毛孔收細咗,同埋摸上去滑咗好多,連輪廓看起來都變得分明咗,真係做一次就見效啊!治療師仲提醒我要多讓肌膚保濕,效果會更加好,仲話過多幾日肌膚會更靚呀,真係好期待。

另外,我最欣賞係房間的設計簡約舒適,有無印感覺,而且房間內設有私人化妝枱,可以俾我簡單補返個妝再離開。

果然,治療師冇呃我,過了幾日後,肌膚嘅狀態非常好,在冇化妝嘅狀態下,肌膚不止水潤光澤,且飽滿富彈性,鼻翼兩旁的細紋、毛孔都減淡了不少,超滿意這效果耶!

在疫情期間,好耐沒有去美容院扮靚靚,趁現時紓緩了,就可以去好好護理一下肌膚啦。AP Medical 會為每個客人量體溫,設有消毒噴霧,所有職員配戴口罩,確保一切安全衛生,客人在療程時就更安心啦。此外,AP Medical 有多間分店選擇,總有一間在你左近 : )

立即登記試做膠原槍療程>> https://bit.ly/2VUPaiz

AP Medical Website: https://apmedical.hk/

分店: 旺角│尖沙咀│觀塘│銅鑼灣│荃灣│元朗

♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ 

//YouTube


//Blog

She Blog / BeautyExchange/ U Blog / GOtrip / Blogspot

theZtyle.com / Qooza Beauty / Girlab / WeShare

Style-Tips.com / Fashion Guide Pixnet / Open rice

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

蝴蝶結姐姐
一名香港美妝生活博客,喜歡研究和分享護膚化妝心得,不斷學習去充實自己,關於 美妝/ 保養/ 穿搭/ 旅遊/ 美食 合作信箱 butterfly.enjoylife@gmail.com