#Food

Cassie X 老媽拌麵 | 飲飲食食 | 荃灣 台灣高質 過江龍麵店

台灣麵熱潮不斷,香港愈黎逾多台灣高質過江龍麵店開張,

而鐘意吃台式拌麵的讀者都不會對「老媽拌麵」陌生,

我自己身邊有啲朋友去台北旅行其中一個行程就係專登去食老媽拌麵。

餐廳以木為裝修色系,都幾大,坐得幾舒服。


佢哋係香港已經不知不覺開左幾間分店啦。

主食我叫左私房花雕雞拌麵($78),

配料十分豐富,有秘製花雕雞肉、菇菌、玉米荀等,

配上帶有微微酒汁的醬汁,散發著淡淡酒。

每款麵都可以揀粗或幼麵,自家出品嘅麵,所以麵身好彈牙。

另外加多碗魷魚圈滷肉飯($68),有肥而不膩的滷肉加鮮甜濃郁的醬汁,送飯一流!


小食方面一定要叫香港店限定的豆乳香香雞飯,

酥炸雞塊配上腐乳醬,口味夠地道,雞肉肉質嫩滑多汁,

入口Juicy,配上一小碟腐乳,口感濃郁,

蘸上後帶鹹香,更惹味。

再加碟滷牛肚,好入味但又唔會太鹹。

整體價錢都好合理,一個主食加小食大約$100左右。

老媽拌麵 (荃灣)
⇒荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓441A號舖

歡迎合作試用·邀文·出席活動
Email : cwycassie@gmail.com
Instagram: @cassiecwy | @cassiegetfat
Facebook: @cassiegotravel
免責聲明:
本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。 如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

cwycassie
歡迎合作試用·邀文·出席活動~ 我的頻道: https://www.instagram.com/cassiecwy https://www.instagram.com/cassiegetfat https://www.facebook.com/cassiegotravel 我的部落格: https://cassiegotravel.blogspot.com/ http://beautylife.hk/home.php?mod=space&uid=257048 https://girlab.hk/author/cwycassie/ https://girlssss.com/author/cwycassie/ 我的平台: 小紅書 / OpenRice Lv4 / 大眾點評 Lv5 / Retty / TripAdvisor Lv5 / Google Lv6 / BeautyExchange