#Food

豪食午餐 ~ 一君士多~

當媽後除咗要飲comfort drink 同comfort food , 都久不久要食豪啲。慰勞一下自己平日做唔停。趁住Me Time ,約埋朋友行街食飯,輕鬆一下先啦~~~~ 遊遊下,其實大家係掛住傾,就見到一間裝修特別的餐廳。就去試下囉~~~原來係鄧一君開的餐廳~~~

有麵食,泡飯,小食等等。我地就叫咗

霸王麵 $98

一個超豐富的麵,有鮑魚,冬菇,花膠,廣島蠔。麵底都有多款選擇,除咗一般油麵,幼麵,仲有瀬粉同薯粉。最後揀咗薯粉,薯粉彈牙,唔會稔曬。鮑魚冬菇,都入味,軟稔唔會過鹹。花膠有4至5件,唔會瀉身。廣島蠔爽鮮甜,蠔味重。湯底清,味不濃,鹹味適中。

素食豆腐比平時食到的滑,豆味亦都相對濃。豬腸就濃味,但清潔得好,無羶味。因為信義妹係嗜辣,所以速魚旦對信義妹來講就唔辣啦~~哈哈哈~

瀬粉唔會太淋。

龍眼冰 $15 青檸梳打 $3

車仔麵套餐可以加$3轉特飲。而豪華麵可以加$15變套餐跟特飲。兩杯都唔太甜,個人喜歡龍眼冰多一點。

麻辣牛柏葉 $28

牛柏葉爽脆,麻辣味足,麻中帶辣,味道唔會太鹹,滿意!

一君炸蛋 $28

炸鵪鶉蛋配上椒鹽,味道微微鹹,配上脆炸口感,會想食更多的衝動。

枱面有兩款不同的辣可供選擇。

辣椒油,微甜香口,帶少少蒜香。

麻辣,濃味,帶點嗆,如果多啲麻就更好啦~

地址

尖沙咀堪富利士道6號地舖

 

 

 

 

 

 

 

 

 

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

標籤: 為食信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。