#Food

香滑迷人 ~ 二少廚房 ~

信義妹向來對甜品有第二個胃。所以成日見到甜品都會心思思想食。身形都日潮增長~ 算啦~ 減肥永遠都係明天的事~ 今日又再食盡佢啦~  約咗朋友交收,順便搵個地方坐下傾幾句吧~

行到鴻圖中心,唔講唔知,原來有個好似Food Court 既地方。

有各種不同美食,中西甜品都有,仲有靚靚壁畫相伴。座位都算寬敞,唔會好迫。

跟朋友一人一個椰盅~呵呵

杞子桂圓椰皇蛋白燉奶 $52

蛋白燉奶香滑,帶有陣陣椰香。而配料都相當多,會有額外一杯奉上架~

桃膠椰皇蛋白燉奶 $52

桃膠,養顏名物,但自己整又要花時間。出街食就有夠乾手淨腳啦~~~桃膠帶微甜,配上蛋白燉奶的香滑,甜度剛剛好,正合信義妹口味。

食完食埋椰肉份量就啱啱好啦~~

店內仲有餃子,手撕雞等,下次要試下先~~~

地址

觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下6B-6C號舖

 

 

 

 

 

 

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

https://www.instagram.com/IncredibleShunyeemui/

標籤: 為食信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。