我是一名高齡懷孕既第一胎新手媽媽,由於懷孕期荷爾蒙既改變,肚皮同大腿内側皮膚組織變大容易拉扯皮膚,真皮受傷而形成妊娠紋。

最擔心妊娠紋搵上我,一直想搵D成分天然產品預防妊娠紋;誰不知去到懷孕期29周的時間,以為一直冇生紋就相安無事,點知突然爆發其他皮膚問題 – 孕婦濕疹,生喺肚和大脾位置,痕到不得了,最後越抓越多,變左好多紅點和傷口。

聽朋友講佢大肚時用過Carun修護油同埋萬用膏,覺得唔錯,所以介紹我用。原來Carun除咗預防妊娠紋,都可以改善妊娠濕疹,真係一舉兩得!

修護油及萬用膏成分天然,當中天然活性成分可增加細胞壁彈性及膠原蛋白的產生,增強皮膚的柔軟度,改善及為皮膚充分保濕,達到增強皮膚細胞伸延能力,減低皮膚組織在擴張速度過快時被破壞的機會。最特別是它的高抗炎特性,總體能增強色素淡化及撫平紋理能力。而修護油的獨有微細油份子更能迅速滲入皮膚底層,加強修復淡印撫平效果。

​要預防妊娠紋,每次需塗上充足份量滋潤皮膚。我會喺腹部、胸部、腰間、臀部、大腿及手臂均塗上修護油+萬用膏,唔可以慳住用,要皮膚長期處於滋潤保護狀態,避免產生妊娠妏。如果已經出現妊娠紋,請使用修護油大範圍塗抹淡化色素,加上萬用膏重點塗在深色或爆紋的地方,加強撫平紋理。

我平時會先用修護油輕輕按摩,等油分吸收後,再厚搽萬用膏。只係按摩咗一陣,好快就見到油分迅速吸收,滋潤得嚟唔會笠痴痴!尤其而家天氣乾燥,皮膚更容易痕癢,我會加倍分量使用。


Carun油膏調理組合以調理皮膚底層為原理,徹底修復皮膚細胞,改善深層皮膚組織以達到加強皮膚抵禦力。除咗預防妊娠紋,亦可以改善和調理許多常見的皮膚問題,包括濕疹、皮疹和瘙癢。因為我已爆發妊娠濕疹,我亦會搽埋大腿有濕疹的部位。Carun油膏調理組合的確用途廣泛。

我連續使用油膏調理組合一個月,冇紋出現之餘,仲覺得皮膚有返彈性!而我大腿上的濕疹傷口紅點和印印亦有所改善!因為看醫生都是會給外塗或口服類固醇,始於對BB不是太安全。Carun成分天然,安全使用同時避免妊娠濕疹復發,連我個萬寧藥劑師friend都推介!

了解更多 :

Website : www.carun.info/stretchmark

Facebook : https://www.facebook.com/carunhk/

銷售地點:

萬寧藥劑部、300多間指定藥房、AEONBODY等等,詳細售賣地址可查看website啊!

網購:

HKTVmall、士多Ztore、big big shop及官方 Facebook旗艦店

** 是次產品由品牌提供,謝謝 **

------------------------

希望大家睇我的試用分享文,

如有產品試用及工作坊邀請,歡迎聯絡我,謝謝~~

Email: magicsiuyee84@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/siuyeeng0111

Facebook fanpage: http://www.facebook.com/magicsiuyee84

本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。

如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。

如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。

magicsiuyee
我係Siuyee,是一名美容生活博客,分享一切自己所見所聞,愛情同平常生活點滴。 👰Ms. Ng be Mrs. Kwok ❤韓國 ❤買化妝品護膚品 ❤鬆弛熊 Rilakkuma