#Beauty

家傳戶曉 一物幾用 ~ 虎標萬金油 (紅色)~

虎標絕對可以稱得上為一個百年品牌,一提虎標大家不約而同就會想起萬金油。

虎標萬金油係天然草本成份,糅合漢方宮庭古藥配方,針對舒緩各種痛症尤其有效。成份有抗菌力強,止痕的樟腦; 消炎,降溫解熱的薄荷; 消腫止痛的玉樹油;暖胃,祛寒的丁香油; 促進血液循環,改善關節痛和風濕病的玉桂油。

除咗可以消除蚊叮蟲咬的紅腫痕癢,夏天戶外活動就最適合不過啦~ 更可以舒緩肌肉痛,完全適合信義妹平時湊細路,肌肉疲勞,酸痛可以緩和一下。輕輕搽大約黃豆大細份量,塗抹痛處,會有少少暖的感覺。

除咗緩解肌肉疲勞,消除蚊叮紅腫,萬金油的氣味更可以用來驅蚊驅蟲。放入鞋櫃就可以除異味。遇到絞肚,搽啲係肚臍位輕輕按摩都有舒緩作用。

虎標萬金油至今超過來 個國家銷售。香港萬寧、屈臣氏、華潤堂、莎莎、卓悅、各大超市及藥房都有得賣。

更多資料
虎標 Tiger Balm
https://www.tigerbalm.com.hk/

@Tiger Balm HK
#虎標 #虎標萬金油 #居家必備 #蚊叮蟲咬 #肌肉疼痛

 

 

 

 

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

標籤: 美美信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。