上回提到信義妹到咗Jayanti 做Bio well 氣場分析,無誤地測出信義妹尾龍骨,骶骨的痛症。分析師就建議不同的產品改善現狀。 首先用 #海底輪精油 每日搽患處,即時係有舒緩作用,兩三日後就明顯痛少咗。

海底輪精油 含有天然絲柏,乳香,玫瑰天竺葵精油。聞落芳香,深深聞一下都唔會嗆到。同時唔駛擔心要自己再用基底油調,已經用咗滲透力強既荷荷巴油調好,直接倒出來使用就可以啦~功效都相當多,為用者叉叉電,趕走疲倦。改善腸臟蠕動,提升行動力等等。信義妹就會係朝早搽一次,每次3至5滴。係手心搓至微溫再輕柔患處。

#有機淨化注氧面膜

主要成份有可以深層淨化肌膚,清除污垢的高嶺土,粉紅石泥; 再有抗炎修復和令 肌膚再生的蘆薈啫喱。洗乾淨塊面,用前記得搖勻,就可以敷上面架啦~淡淡的紅色,加上蘆薈啫喱,敷大約5至10分鐘就可以洗得啦~洗完唔會好似一般泥面膜咁乾,洗既時候輕輕按摩幾下,更能將污垢推埋出來。

#有機淨化注氧精華

含有能刺激皮膚細胞增生,增加皮膚彈性的猴麵包樹油和抗炎修復的蘆薈啫喱,主要針對水油失衝,可以收細毛孔,令皮膚回復光滑細緻。唧出來微黃色,帶淡淡微香不刺鼻。初初諗住有油應該會好黏,但輕易推開,質地清爽,滲透力迅速。無負擔感覺超爽!

Jayanti 的產品全部都係意大利製造,有機認証,不含人造色素,防腐劑,石油製品。拒用動物測試,而包裝物料全用環保物料,綠色生活由細微開始。

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

標籤: 美美信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。