七色脈輪 (Chakra) 係信義妹既朋友中並不陌生,因為大家都有帶水晶,做瑜伽,都相信配合七色脈輪會令到效果更好。近年多咗喜歡自然療法既朋友,大家既話題就更加離不開七色脈輪。

緣份驅使下認識到Jayanti ,信義妹經常都覺得檢測脈輪會程序繁複,原來係大錯特錯。你只需要用手指就可以啦!你無睇錯,我無寫錯,係用10隻手指,輕輕放入部機,就可以測到七色脈輪,氣場,經絡,情緒,壓力,思緒等等整體分析啦!呢部新奇儀器叫Bio Well ,係用最新的攝影技術和雲端分析以非入侵性的方式檢測。

過程簡單,大約十分鐘就完成整個素描手指程序。治療師詳盡講解信義妹既體質。好厲害,連信義妹都驚訝竟然會測到腰,盆骨特別弱。近期睡眠質素偏差,個人懞豬豬咁都知。信義妹的能量場一般般啦~以4至6度數為正常,就有啲合格,有啲唔合格啦~唔好以為度數高就越來越好,太高太低都唔好架,係4至6以內平衡就最好啦~

最後治療師建議我先用 #海底輪精油 調理骶骨,尾龍骨的痛症,扮靚方面就用 #有機淨化注氧面膜 和 #有機淨化注氧精華。

係咪好想知試用效果呢~ 就密切留意啦~

 

 

 

 

 

 

 

#Jayanti #賽雅媞 #essentialoil #crystal #chakra #七色脈輪 #biowell #incredibleshunyeemui #beautyblogger #lifestyle #beauty #BlogNet #mask #lotion #gel #skincare #cream #信義妹 #信義藍星札記

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

標籤: 美美信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。