我仲記得以前既門牙係一前一後咁,每次笑起上黎都好怕同學唔知點睇我,好怕比人見到我D牙既,但係自從讀大學自己搵到少少錢之後,就開始諗一定要整返齊D牙先得!! 仲記得果陣已經興起隱形牙箍架啦!! 當然傳統果隻就平少少但就無隱形牙箍咁方便、同美觀啦。同埋因為好怕效果會整得唔夠理想,於是就做好多功課比較下啦~最後就揀左Invisalign隱適美 隱形牙箍。

其實Invisalign隱適美 隱形牙箍都已經唔係一樣好新既野黎架啦,已經好多人都已經用緊,仲有好多好好既評價同效果。
我認為最大既賣點就係佢有全球超過680 萬個案,最多人使用同朋友會推薦隱形牙箍品牌!!上網一睇,佢係有成92%用家滿意,連Facebook評論都有成4.6分(5分滿分)!!

隱適美現今有880項專利,牙箍物料就咁睇好似好薄,有少少驚無鐵絲果隻咁有效果,但係當你摸落果陣就知唔需要擔心,因為佢既彈性高,韌力效果不錯,物料開發左成8年,就係SmartTrack黎,每一副牙箍係會不斷改變裡面的複合層,和牙齒或額外黏在牙齒上的附件粒粒 (功能像手柄一樣) 產生持續和輕柔的力,準確地推動牙齒移動。所以呢一般當你箍到咁上下,醫生就會再比另一個新箍同加粒粒落箍到開始下一段 “箍牙旅程”架啦~~物料的彈性非常重要!!!
最近我上網見到有間叫SmileLove,Zenyum的牙箍,佢地既膠比較厚,感覺好似無Invisalign咁舒服。

同埋要箍Invisalign,醫生仲會比條3D預覽效果片你睇既,仲有個ClinCheck軟件設計你每一步的牙齒移動,睇落有哂步驟咁,預覽看到的每一步移動就等於每一副牙箍,好清楚了解自己每個階段入面牙齒可以點樣愈黎愈整齊,更有信心!!另外, iTero都會每秒拍下6000張照片,3D模擬系統準確取模同時,在數分鐘內讓你初步模擬預覽改變。而SmileLove同 Zenyum透明度較底,無Invisalign咁清晰。

當然由你一開始決定同醫生講想箍Invisalign既時候,醫生都會安排你做X-ray同做牙模先,牙醫會多方面考慮對牙齒,骨骼,咀形既影響,再慢慢解釋比你知。之後,牙醫再用隱適美3D軟件,調整整個療程計劃,設計每一步牙齒的移動,需要幾多粒粒去幫手和預測所需時間。當然客人都可以隨時有要求同醫生傾,例如唔想剝牙、只磨牙縫等等。成個過程都可以好tailor made!!
眼見SmileLove好似就只能跟下個指示做,選擇方面比較少,而且無醫生比到專業既意見。

Zenyum雖然有醫生去幫手處理,但始於,過程都一定唔會比Invisalign好,因為大部分既牙醫都做過好多Invisalign既個案,簡單複雜既個案都有好多歷史個案,有比較多個案可以參考,可以帶比客人有一定程度既信心。

價錢比較下,SmileLove同Zenyum係真係好平..只係約兩萬幾蚊,而Invisalign隱適美 隱形牙箍就要四萬幾蚊,眼見平一半,但係牙既野係一生一世,一旦箍衰左,輕則就係重新再箍過,重則係可以影響牙肉同牙腳。所以貴一半都好,我都一定係用Invisalign隱適美。而且,如果平一半用無牙醫保證既..咁我不如去牙醫到做返傳統果隻鐵絲啦…所以如果為左貪平去做隱形牙箍,而無醫生保證,發生問題既時候又追究唔到既話,到時就真係倒錢落海。
最後,唔夠錢最多揀分期,醫生好多時都會比客分期去供,仲要唔洗息…明智既點都係揀Invisalign隱適美。

詳情請問相關牙醫或隱適美體驗館職員。

@HKInvisalign #invisalignHK,
#invisalign, #隱適美, #矯齒隱形牙箍, #隱形牙箍, #超過880項專利, #全球愈680萬用家


我以前既門牙係有少少似呢張相咁既


我箍完之後個效果就已經齊左好多啦


呀Kay做左代言人,好靚呀HAHA

*如果大家對以上產品有興趣,可以用以下既方法了解佢地更多:

Hong Kong Facebook Page:https://www.facebook.com/HKInvisalign/
Hong Kong Instagram:https://www.instagram.com/invisalign_hong_kong/?hl=zh-hk

WebPage: https://www.invisalign.com.hk