最近開多咗冷氣,濕疹都開始又起番!係呀,濕疹好煩架!冬天天氣乾燥,又起;夏天冷氣勁;又起;壓力大,又起;多塵,又起~真係人都癲!

好彩最近有機會試試嚟自意大利嘅Santecare 退紅修復甜橙啫喱,佢係採用天然甜橙精油配方,可以無藥性地抗菌抗炎,減退皮膚泛紅、濕疹問題,鎮靜皮膚。大人小朋友都適用,即使係蠶豆症 (G6PD)患者都可以用。

對我嚟講實在太紅啦,可以減少使用類固醇。因為我患長期濕疹的問題,自小已經常用類固醇,皮膚亦因爲咁變得好脆弱、超乾燥,就算夏天就一樣會有蛇紋、甩皮,所以我好少著短褲、短裙。

質感方面,勁易推,每次份量都唔需要好多,不過我自己濕疹都好嚴重,所以我自己就決定厚敷!亦因為佢用了水分子親膚配方,所以唔使好耐就吸收得七七八八,吸收哂後亦無痕癢感。

 

用落感覺係好舒服清涼,皮膚涼浸浸! 氣味方面,係有清新嘅薄荷味。同埋佢含有甜橙🍊成份,所以聞落都有一份甜味,好舒服😌

 

以下就係我使用前後的成果~ (因為圖片核突,有可能讓大家感不安。敬請留意)
呢個係我小腿其中一撻比較細面積的濕疹:

 

如果你想試用的話,可以click呢度 http://bit.ly/2RtYxlP 睇吓!

 

不過每個人的皮膚情況唔同,敏感肌或患濕疹嘅朋友亦要更小心,建議最好使用前先搽少少於耳背做個小測試,無問題先用呀!

 

#SANTECARE #鎮靜  #泛紅 #濕疹 #類固醇 #天然 #補濕 #甜橙 #RednessChallenge

Poyi32
80後新任媽媽, 上車後立即天降明太子, 加埋啫喱,由二人世界頓然變成一家四口 瞬間華麗轉身,成為兩位小朋友既媽媽 四處搜羅嬰幼兒、教育、毛小孩、家務等等資訊, 同大家一齊分享