信義妹係敏感肌,稍為唔細心照顧就會紅,起紅點,刺痛,嚴重既會脫皮。所以美白產品都會小心選擇,美白既維  好多時都會係刺激到,試過10%既維他命 C 成份都會有少少紅。

早前參加咗   Korres Asia  體驗大使收到支貨裝野玫瑰15%維他命 C 祛斑精華。睇成份就發現當中有15%係由地中海野玫瑰提取而成維他命C (super C) ,呢項技術可以令到吸收高1000倍。性質穩定而溫和,同一般普通化學合成不同。話雖如此,但試都真係要勇氣。

結果,係出乎意料之外,

試用前

有泛紅,帶少許刺痛

水份 25% 油份 40%

試用期間

先搖勻,打開有淡淡玫瑰香氣,質地透薄,延展性高。大約2滴就可以搽勻全面啦~~~

試用後

水份 43% 油份 28%

無刺痛,無敏感,直到夜晚面脥都無再紅。感覺超良好。

未登記體驗既,快啲去登記啦!敏感肌都可以美白去又保濕~

@KorresAsia

#KorresAsia  #原創美 #野玫瑰15%維他命C精華 #BeOneofthe2019 #GreeceBeautyJourney #希臘第一科研天然護膚品牌 #Korres原創美 #wildrose

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

_

標籤: 美美信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。