夏天除咗為大家帶來比堅尼同美腿外,稍為唔搽好啲防曬就更加會送你黑面一張。嚴重的會紅,脫皮,什至乎要睇醫生。小朋友既皮膚更為幼嫩,更要悉心保護。

經一輪網上搜查後就選了Marine Blue 呢個牌子。呢個係澳洲連衛生局同軍方現用的產品,更是無動物測試。當中專為兒童而設的配方,含豐富維他命E 和 蘆薈萃取成份,有效達到保濕之餘,吸收快速,溫和防曬。UVA/UVB係以澳洲防曬標準,能隔離90%以上的UVA及98%以上的UVB, 4小時內防水(如果出得汗多記得1~2小時要補補啊~)

對於敏感肌的我地無香料成份係重要的,最少可以減低敏感機會。

由於係乳狀,輕易就可以按出,小朋友亦都唔會因為未控制好好力度按過多。延展性高,可以輕易就推開,唔會搞到塊面一撻撻。吸收力都強,搽後不油膩,感覺薄身,唔會好似敷個mask係塊面度咁。

好啦~~講完一輪就梗係介紹下係邊度買啦~~~

從不孤單洗錢隨意門

U-NIQUE BEAUTY網址: https://uniquebeauty.boutir.com/

由即日起至至30/6/2019期間

(∩▽∩) 全場免運費

(*^ω^*) 買一支MARINE BLUE“SPF50+ 清爽無膩感防曬乳液 200ml”多送一支同款50ml裝

(^▽^) 買一支“SPF50+ 清爽無膩感防曬乳液 200ml”可用$50加購一支“SPF50+ 兒童專用防曬乳液 100ML”

仲唔快啲去買番幾支等暑假燃燒能量!!

@u.nique_beauty

@u-nique beauty

 

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。