早排於網上見到希臘品牌Korres的優嘗大使招募,所有成功的參加者都可以獲得品牌的皇牌產品一件。鍾意試新野的我,當然即刻報名啦!

我本身唔認識呢個品牌,但當我將產品放上社交媒體後,好多朋友都紛紛同我講呢個品牌好好用,而我今次收到人氣產品之一的「野玫瑰15%維C祛斑精華」。

呢枝精華係水油混合精華,加入了15%維他命C及80.4%天然玫瑰作美白及袪斑用。咁岩我早排就係下巴位置生了一大粒石頭瘡,仲要用左兩星期先扁返,呢枝美白精華真係來得合時!

維他命C係一種有效抗氧化及美白的成份,但佢同時係一種好唔穩定的成份,會因為氧化而變到失效。Korres的呢枝精華用上穩定的維他命C (Super C),而且濃度更有15%,係市面上少有的。

一講到要有油,大家都會擔心究竟佢會唔會好油⋯ 大家知香港的夏天唔係講少,係又熱又濕的情況下,搽D好厚的產品的話,吸收唔到事少,焗到生粒粒是大!但大家放心,呢枝精華係水油混合,比一般的精華油更透薄。只要係搽之前搖均,佢的質地都算好快吸收到,我自己就早晚各用了三至四小滴全面用。

點解我會咁鍾意呢枝精華?其他品牌的高濃度維C,一般都比較乾。但Korres的野玫瑰15%維C祛斑精華入面的仲有地中海野玫瑰花瓣及精油,可以修護敏感及缺水皮膚,所以呢枝係敏感肌都用得的精華哦。

我用左2星期到,除了皮膚整體膚色變得更均勻外,痘印仲淡左。

你都想參加成為Korres原·創·美大使?

快D到Korres Asia的Facebook專頁,去睇下詳情啦~成為原·創·美大使,仲會獲得Korres皇牌貨裝產品一件架!

活動傳送門 > http://www.facebook.com/198636784346144/posts/267911874085301?s=737217198&sfns=xmwa

如果想知道更多品牌的資訊,都可以到Korres 的官方網站: http://www.korres.com

=====================================

產品由Korres提供,但以上分享全屬個人感受。

| 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com

標籤: 精華美白
冰糧派出所
大吃大喝之芭蕾女孩。最愛線條簡單、性格傻傻的奇怪東東。十分喜愛去嘗試新野 \(//∇//)\ | 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com