醫學美容係近年大勢所趨,無針埋線,透明質酸,各式其式,應有盡有。但你又真正認識幾多呢?信義妹為咗長知識就參加咗 AMAC 2019 (Asia Medical Aesthetic Congress )。呢個係一個醫學美容介紹既活動。

現場有不同的講座可以俾你揀你自己有興趣既去聽。有詳盡解釋打針後細胞分裂既狀態。如何落針,先達到最佳效果。

除咗貼身的醫美知識,信義妹聽得入神既係其中一個講者講解「電子化浪潮如何重塑及促使醫學美容巿場的升級」。呢個屬於商業性講座,講者詳盡分析而家香港,中國,韓國等醫學美容的巿場趨勢。亦都有講及點解大家都賣廣告,有啲就成功達到客戶,有啲就成績不及預期。再有不同既巿場策略篩選程序等等分享。

遲下信義妹會為大家介紹不同的醫美護膚產品。要留意啊~ヾ(@^▽^@)ノ

#AMAC #Medical Aesthetic #first conference # isispharmaskincare #KANENYHK #SMOOTH #alvvé #HEMATIX #PTxSports #PTxAesthetic #veautyelements

 

 

 

 

 

標籤: 美美信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。