宜家醫美愈來越普及,除了激光脫毛外,仲有Hifu、無針埋線、Thermage等等的醫美療程,令大家都有「返老還童」的效果。雖然以上的療程都好正,但係療程後唔識好好保養,會有機會令皮膚變差架!

早排我就去左用激光脱面毛,由於係高能量的機,皮膚即日就變得乾燥又有D泛紅⋯⋯ 所以一返到屋企我就即刻用了具舒緩補水效果的水潤肌膚重生面膜組合去急救皮膚。

呢兩件ePure的產品係水凝彈性冰晶膜及煥白輕透精華面膜。係4年前到我已經認識呢個品牌,佢的水凝彈性冰晶膜亦係人氣的產品。

佢係一個Jelly Mask,上面比其他台灣Jelly Mask更厚身,唔會用個時會滴到周圍都係。

係洗面爽膚後,就可以用盒中附送的膠刮,將Jelly Mask厚敷全面。呢個水凝彈性冰晶膜係2019年用了新的配方,除了有活性細胞因子外,仲加入維他命B5及植物精華。

我咁鍾意呢個Mask的原因係佢除了可以幫皮膚做到補濕外,仲可以做到細胞更新,令毛孔內的污糟野野浮埋出黎!好適合做完醫美療程,唔可以用果酸或刺激的成份去做去角質的大家。同時呢個Jelly Mask仲可以做到消炎及鎮靜的效果,所以你明點解我一做完脫毛就揾佢救命了嗎(笑)

水晶膜敷完30分鐘後,就可以用水洗乾淨塊面,將所有浮出黎的油脂污垢通通洗走。之後就用埋煥白輕透精華面膜。聽朋友講,呢塊面膜一推出個時係賣斷市架!

呢塊Paper Mask都幾貼面,而且精華都唔少。面膜加入了維他命C、透明質酸及植物性補濕成份,可以令皮膚極速飲飽水並改善暗黃的情況。加上植物萃取有效抗氧化及抗菌,令炎症或醫美後的脆弱肌膚得到更好的保護。

係激光療程後用ePure的水潤肌膚重生面膜組合,皮膚即時充滿水份,而且仲消退了不少紅。係醫美療程後的重要關頭,我當然會連敷足3日呀!

水凝彈性冰晶膜 $195/3包 另設6包裝

煥白輕透精華面膜 $248/5片

ePure Facebook:www.facebook.com/epurehk

=====================================

產品由ePure提供,但以上分享全屬個人感受。

| 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com

標籤: 補水面膜
冰糧派出所
大吃大喝之芭蕾女孩。最愛線條簡單、性格傻傻的奇怪東東。十分喜愛去嘗試新野 \(//∇//)\ | 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com