夏天就至怕曬黑㗎啦!我揀防曬先決條件除咗具有防曬保護,就係質地要夠清爽,唔會笠痴痴!今次活動上認識咗ALLIE EXTRA UV防曬系列。

佢嘅獨家“FRICTION抗摩擦技術” 令防曬不易脫落,無須經常塗補,而全線都係最高防曬指數SPF50+ PA++++,質感清爽,舒適不黏膩,更具有面部及身體兩用防水抗汗配方,非常適合香港悶熱潮濕天氣或外遊使用啊!

適逢到越南峴港旅行,日日都36度以上,陽光燙手的呢!我帶備了ALLIE EXTRA UV PERFECT 完美高效防曬乳,以及UV GEL 高效防曬水凝乳,臉部和身體都搽得。

UV PERFECT 的質地似水狀,流動性較高,我會用來塗抹身體,使用前先上下搖勻令乳液平均。

而UV GEL 則乳霜般,很易推開,我會用來塗抹臉部和頸部。

最讚是兩者均蘊含玻尿酸及膠原蛋白保濕精華,所以除了防曬同時提供保濕,就算乾燥環境都不用怕,又不會笠痴痴,一整日戶外活動耐汗又防水,無需經常塗補自然就玩得輕鬆多啦!

ALLIE EXTRA UV 防曬系列有5款不同選擇,完全可以根據自己需要和喜好作出選擇。

夏天記得出門前30分鐘做好防曬,拒做黑黑豬啊!

銷售點:指定SASA, COLOURMIX, WATONS, AEON, @cosme, LOGON

#KaneboAllie #EXUV高效防曬水凝乳 #耐磨擦抗汗防水 #次世代UV2.0

♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ 

𝓃𝑜 𝑒𝓍𝒸𝓊𝓈𝑒𝓈 𝓉𝑜 𝒷𝑒𝒸𝑜𝓂𝑒 𝒶 𝒷𝑒𝓉𝓉𝑒𝓇 𝓂𝑒

蝴蝶結姐姐
一名香港美妝生活博客,喜歡研究和分享護膚化妝心得,不斷學習去充實自己,關於 美妝/ 保養/ 穿搭/ 旅遊/ 美食 合作信箱 butterfly.enjoylife@gmail.com