好多時候,街外買到嘅眼影、胭脂組合,裡邊嘅顏色都未必全部係自己鐘意嘅,變相某一格顏色會被浪費了。然而,有無諗過Palette都可以親手整啊~By Terry 亞洲首間專門店 Palette Factory 登陸 ifc連卡佛,包羅萬有的配色可設計出超過5000種組合,打造最獨一無二的專屬彩妝盤。

By Terry有44個顏色嘅粉狀底霜、眼影、光影、胭脂、shading 任意去拼,可以單格粉狀底霜,兩格眼影,又或者眼影、光影、胭脂三格組合,總之隨妳喜好和需要去打造個性化的彩妝盤。

揀好自己的設計後,便穿上實驗室專用白袍,在By Terry 專員的協助下量度需要的粉末並壓入容器中,只需10分鐘Palette Factory 專屬彩妝盤就輕鬆完成啦,仲有證書添啊!如果想個彩妝盤整得美觀一點,在添加粉末時,手就要鎮定一點,盡量將粉末撥入同一格,避免混合了其他格的粉末。

我自己揀選嘅係眼影、陰影和胭脂,顏色都係我平時較常用嘅,一盒直接帶去旅行非常方便,還騰出多些空間。

以著色度來說,我係給滿分的,基本上一掃經已著色,美美的,而且質地柔滑,很易推開,更快完成旅行妝容,馬上可以出發了。

Palette Factory 的靈感來自自助美食吧,讓我們在揀選彩妝品時好似揀選自己喜歡的食物一樣,能夠創作自己專屬的彩妝色盤,又能親自參與製作過程,實是一個難能可貴的體驗啊!

日期:即日至2019年8月30日

地點:中環金融街8號國際金融中心商場連卡佛

電話:9339-4553

#ByTerryOfficial #ByTerryHK #PaletteFactory #LCExclusive

詳情瀏覽 By Terry Hong Kong Facebook

https://www.facebook.com/ByTerryHongKong/

♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ ♡ඩ⌔ඩ♡ 

𝓃𝑜 𝑒𝓍𝒸𝓊𝓈𝑒𝓈 𝓉𝑜 𝒷𝑒𝒸𝑜𝓂𝑒 𝒶 𝒷𝑒𝓉𝓉𝑒𝓇 𝓂𝑒

蝴蝶結姐姐
一名香港美妝生活博客,喜歡研究和分享護膚化妝心得,不斷學習去充實自己,關於 美妝/ 保養/ 穿搭/ 旅遊/ 美食 合作信箱 butterfly.enjoylife@gmail.com