小卷入廚都有一段日子啦!煮食物煲湯就多,就真係好少教佢調配飲品。趁復活節檔期就報了 Pro-Balance By Jiminox 同咖啡用具品牌Drip Drop 合辦的 廚具及咖啡體驗日。

去到先整小食先~

金莎朱古力泡芙,朱古力三文治,三文魚他他脆餅三樣小食。全部都係用Pro-Balance By Jiminox _。

兒童安全膠刀

小卷一落刀就已經心心眼啦!相對係屋企用既,呢把信義妹做睇嗰個都見到好用~ 跟住再用蒜蓉扭扭,扭紫菜碎同薯片碎。小卷細細聲話咁有佢整蒜蓉咪唔駛咁辛苦囉!

跟住就學沖點滴咖啡啦!份量同比例一樣重要~一杯好啡就係由此起~ 我成日都以為做點滴咖啡要好大陣象,要好多工具~原來簡單既工具就已經做到相同效果啦~

最後,兒童安全膠刀同蒜蓉扭扭入手啦!呢把係小卷第一把專業刀,要好好紀念一下~

想參加嘅大小朋友要把握呢幾日既機會啊!

日期: 4月19至22日

時間: 12:00 ~ 18:00

地址: 中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座S306室

@probalancebyjiminox

#probalancebyjiminox #kitchenware #jiminox #dripdrop #probalance #coffee

信義藍星札記

Facebook Page

Instagram

 

 

 

 

 

 

 

信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。