係女仔都想留住無瑕BB肌!
以前細個真係咩都唔搽,皮膚都好水嫩,宜家隨年齡增長,肌膚愈來愈多問題,真係懶少少都唔得呢⋯⋯真係好羨慕明星的靚靚無瑕肌。
阿SA蔡卓妍去年就與醫美科研專家於2018年所成立的護膚品牌ENFANTSKIN,致力透過天然有效的成分重返年輕緊緻的肌膚~團隊以專業用家的角度出發找尋最適合的產品,而且經過阿Sa自己親身試驗過後,發覺CO2活顏注氧面膜可以即時改善皮膚問題!呢個亦係我今次想同大家分享嘅主角–ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜 !!
ENFANTSKIN 活顏注氧面膜 Active Renewal Bio Mask HK$888/10片
面膜特意加入了不同的天然提煉精華及專利成分,包括Celabio ── 納豆酵素,可以幫助活化細胞,平衡肌膚pH值,並且促進膠原蛋白合成、抗氧化,從而防止透明質酸分解,提升肌膚鎖水能力,一次解決不同的肌膚問題。而且不含基因改造成分、防腐制、香料、無添加,敏感肌膚、懷孕及哺育期間亦可使用。
活顏注氧面膜利用高濃度的CO2 19000ppm配方,泡泡面膜能打開肌膚底層的滲透管道即時為肌膚注氧加速血液循環、促進細胞更生,更有助排走肌底廢物,達至為肌膚去水腫、去黃等的功效。
打開包裝就看到GEL狀的活顏注氧面膜,滿滿一包可以厚敷於面上!
徹底清潔面部後把包裝內全部啫喱均勻塗於面上,基本上一路搽,一路都有少少白色泡泡開始浮出來。
搽哂上面之後等15-20分鐘,而過程中啫喱會形成豐厚白色泡沫!

 

層泡泡真係好厚!而且FEEL到佢有養分滲進肌膚,感覺好舒服~
而過多一陣,就會見到泡泡開始消散喇 。呢個時候就可以開始以潔膚綿/布徹底清潔。
我就會用濕化妝綿輕輕抹走泡泡面膜~
泡泡面膜能為肌膚注入滿滿生氣,清潔過後肌膚變得白滑緊緻,最明顯就是改善暗啞和收細毛孔這兩方面!! 肌膚摸上手彈嫩緊緻的,感覺肌膚更年輕有光澤~ 可見ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜的即時功效不錯,我都好鐘意用佢丫~~

 

每週使用2-3次作為基本保養,暗粒、暗瘡問題都會漸漸得到明顯改善!
想留住無瑕BB肌,不妨一試阿SA自家品牌的ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜~~
其實去美容院做Facial都好流行加插注氧活膚呢個STEP,近年都相當HIT,宜家有左阿SA的ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜,安坐家中就可以enjoy到喇!

活顏注氧面膜於2019年4月11日在ENFANTSKIN網上商店(www.enfantskin.com)正式發售嚕!
#正菜妍誠意推介 #泡泡面膜 #CO2mask

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~

歡迎聯絡合作事宜:

dahlia_purple@hotmail.com
chiupurple@gmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/

YOUTUBE
是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。
PurpleChiu
she.com客席編輯, 八十後Freelance Designer,愛手作、愛旅遊、愛寫Blog,相信生活是為了發現美! 歡迎邀請及聯絡: dahlia_purple@hotmail.com OR chiupurple@gmail.com