信義妹一屋都係邊爐精,不論出街在家都久不久會想打邊爐。基本各快餐店的邊爐餐都試過啦~今次就不如試下東焰來的啦~

牛乳芝士海鮮雜錦鍋 $98

雖然呢個話就話一人火鍋,但份量都唔少。連信義妹呢啲大食妹都清唔曬。如果想試就記得要帶多個朋友一齊去啊!

跟鍋仲會配埋粉絲或者白飯。信義妹就揀粉絲,可以吸曬牛乳跟芝士的味道,而湯底又有海鮮,鮮甜香濃集於一鍋。令人回味不止啊!

海鮮有青口,蝦,蟹柳。蟹柳係特長的,有一對木筷子咁長~作為火鍋配料,煮到又稔又滑,口感同味道都相配。

丸有海膽丸同墨魚丸。丸唔會帶甜,亦都彈牙。

蔬菜方面有娃娃菜,冬菇,金菇,淮山。令信義妹最驚訝的係有淮山啊!

另外仲有生蒜,豉油,辣油等大家可以為自已的火鍋調味。

沙嗲金菇肥牛鐵板刀削麵 $48

有大量的金菇同芽菜來減低肥牛同沙嗲帶來的膩。鐵板又可以為麪食保溫。沙嗲濃郁味道唔太鹹。豆卜就吸曬沙嗲的味道,趁熱食就更好。

下次要試下其他火鍋先!

 

 

信義藍星札記

Facebook Page

https://www.facebook.com/IncredibleShunyeemui/

Instagram

https://www.instagram.com/IncredibleShunyeemui/

標籤: 為食信義
信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。