中醫指出,我們的腎是「先天之本」,是五臟之首,也是生命的源泉。女性由35歲開始或者係生小朋友之後因為過份虛耗,腎氣開始逐步衰退,初老態接踵而來⋯⋯比較常見就是頭髮乾枯、記憶力衰退、體型浮腫、皮膚暗啞呢D問題,原來我自己都開始面對緊。

想凍齡就要從身體內部著手,補氣養血從補腎開始!

香港太和洞藥廠的主打產品除了久咳丸,就是腎虧丸喇~
太和洞腎虧丸針對氣血虧虛引致的腎虛症狀,透過獨特中藥固本配方,以補,調,養為原則,補腎健脾,調氣補血,從而增加協同效應,回復身體整體平衡,倍強體魄,回復青春活力。

太和洞腎虧丸 HKD119/3樽裝

好多時做body treatment,治療師一睇我就知我血氣唔好,其實係因為腎、脾虛虛地。雖然話35距離我都仲有好幾年,但係血氣唔好,真係會未老先衰,仲會帶來其他問題。腎虛的人好多時都會面色暗啞、耳暈、怕冷、手凍腳凍、容易疲倦、腰膝酸軟、記憶力下降、睡眠欠佳等等。我已經中左7樣喇…死未……

 

上月開始我就入手左太和洞腎虧丸,成份包括人參、鹿茸、當歸、黨參、白朮、地黃等多種珍貴藥材。但價錢唔貴,一個月份量大概二百多元,以補身藥來說性價比十分高。

 

100%香港製造的太和洞腎虧丸是香港中成藥註冊產品。一粒粒細粒丸劑,易於吞服,而且好快被身體吸收,補而不燥,調理血氣之餘唔會令到你覺得燥熱呢:) 重點係男女都啱用~
食用方法簡便,只需早、晚各服用一次,每次6粒。
服用了大概三、四星期,之前我成日都耳暈同好怕凍,呢D情況明顯改善左好多,唔洗日日好似病君咁著好多厚衫都夠暖。血氣好左,個人唔會成日好易攰咁,經期疼痛同失眠都得到改善,個人都有活力左。

 

氣息好左,雙唇都格外紅潤有血色,個人望落都順眼D精神D架!
新婚的我們日後都有生小朋友的打算,係時候要開始調養定身子,宜家有太和洞腎虧丸就事半功倍喇。
太和洞腎虧丸從根本改善體質,是調理身子的好幫手~ 想凍齡留住青春,從內部健康著手,勝過用上多多的名貴護膚品呢~
不過服用時要注意戒食白蘿蔔, 而感冒、女性月經期間、妊娠及餵哺母乳期間都不宜服用腎虧丸哦。

 

宜家去萬寧同華潤堂都可以揾到太和洞腎虧丸:)

了解更多:
https://www.taiwotung.com/home/products/hkp-03404/

太和洞Facebook專:
https://www.facebook.com/taiwotung

#太和洞腎虧丸 #凍齡 #補腎健脾 #補氣養血 #擊退初老態 #百年品牌 #香港百年老字號 #男女都會腎虧 #腎虧唔洗尷尬

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~

歡迎聯絡合作事宜:

dahlia_purple@hotmail.com
chiupurple@gmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/

YOUTUBE
是次療程及療程資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。
PurpleChiu
she.com客席編輯, 八十後Freelance Designer,愛手作、愛旅遊、愛寫Blog,相信生活是為了發現美! 歡迎邀請及聯絡: dahlia_purple@hotmail.com OR chiupurple@gmail.com