#Food

陳皮花茶 ~匠心花茶 ~

恭喜匠心茶葉新張大吉~
信義妹有幸受邀出席開張活動。

陳皮,好多時係用來煲湯,焗水。有無諗過都可以跟花相配? 匠心茶葉就有一系列花茶配搭唔同年份既陳皮俾你揀啦!又或者你想買陳皮送禮都得,有不同的禮品包裝可以選擇。

推介幾款匠心茶葉皇牌之選

陳皮玫瑰花茶
材料:新會陳皮、法國玫瑰花
功效:理氣健脾,燥濕化痰,行氣解鬱,活血止痛,美顏護膚

陳皮普洱茶
材料:新會陳皮、宮庭普洱
功效:理氣健脾,燥濕化痰,溫胃養胃,消滯去膩,驅風醒神

糯米雲南普洱茶
材料:頂級糯米、雲南普洱,
功效:理氣健脾,温胃養胃,消滯去膩,補中益氣,脾胃虛寒

除咗呢幾款皇牌,仲有小青柑,大紅袍等選擇。

陳皮除咗原塊,仲有已經切絲的可以揀,方便你沖茶焗水入饌。

為慶祝新榮養身茶藝開張,凡於2019年3月內購滿$300,即享9折及免郵服務。直接查詢預訂: https://api.whatsapp.com/send?phone=85293145990
匠心茶葉:https://www.facebook.com/SunwinsTea

火炭旗艦店
地址:火炭坳背灣街57-59號利達工業中心地下6號G&F鋪
電話:2370-0333

 

 

 

 

 

 

 

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

信義妹
自理虎媽,學術貓媽。同時係瘋狂DIY 二寶媽。只想好好「育兒」,拒「馭兒」。不論係外人眼中我係乜媽,只求做孩子心中最好的媽。 總結媽媽呢份工係 「錢少事多不放假,晚睡早起肝硬化」。