信義妹其實都抱住緊張既心情去架,始終第一次做,多少都有啲緊張。紋眉繡眉就成日聽,氧氣眉係咩呢?氧氣眉是指手工的方式做霧眉,效果類似用咗眉粉,相對機器做的霧眉更透薄,效果更自然,從原理上來說採用手工方式更靈動些,易於操作和修改,線條的虛實感更強。

先搽一啲紓緩膏係眉先,大約敷30分鐘。

跟住就開始設計眉型啦!

美容師好細心好快就已經知道信義妹有戚眉同多表情的習慣。經驗豐富兩三下就已經搞好眉型啦!原來氧氣眉都有再細分好幾款,有眉粉眉,輕紗霧眉,水線飄眉等。信義妹係揀升級版明星立體粉黛眉 ($2,880),係唔需要扮蠟筆小新幾星期架,3小時後就可以濕水了。顏料係由植物萃取,成份天然,不含重金屬。

跟住就開始我的眉毛工程~~~

過程係有少少痛,但都忍受到的。美容師亦都細心問到會唔會太痛,感覺良好啊!大約1小時多就完成啦!

因個人皮膚不同,整一次大約可以 keep 1年左右啦!

Orchid Beauty 素顏美係銅鑼灣,佐敦都有分店架!

銅鑼灣店:

銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心13樓全層

Whats app:5114 8332

佐敦店:

佐敦上海街35號美化樓地下E鋪

Whats app:6729 9323

#半永久化妝 #半永久 #飄眉 #霧眉 #美瞳線 #隱形眼線 #水晶唇 #水晶唇 #減肥 #黑頭 #orchidbeauty #素顏美 #粉底駐顏 #化妝 #fashion #植睫毛 #氧氣眉 #粉黛眉 #女裝 #hifu #nail #山茶花 #眉 #名牌代購 #韓國 #黑眼圈 #permanentmakeup #修眉

信義妹
愛手作80後,係某年某月某日毅然投考另一個專業~~~全職媽媽~~~呢個非比尋常又異於常理既專業唔知幾時先成功畢業~希望係分享瘋瘋癲癲日常生活下有更多啟發!