上次講到 BL Beauty 開箱,今次就梗係分享用後感啦!

煥白細緻無瑕潔面乳

由有機橙花花水,荷荷巴油及葡萄籽油等植物萃取精華,可以將毛孔內的污垢徹底清除。

除此之外仲可以保持皮膚水潤,改善暗啞膚色,為肌膚提亮美白。

係未洗面前 水份29% 油份42%, 係洗面後 水份提升到 35% 油份降至23%。

潔面乳帶淡黃色,少少一缺就已經可以洗曬我成塊面啦!洗既時候仲聞到淡淡花香。用水洗既時候,亦都唔會有種洗極都未洗淨的感覺,洗感清爽。

洗完面就梗係要試埋 美白祛斑夜間精華油。

由有機玫瑰果及檸檬等植物萃取,可以有效淡化色斑。

同時亦都可以深層滋養,排毒抗老,改善膚色。精華油係黃色的,用的時候,聞到似檸檬威化餅味。

於手心搓熱後,係面上按摩。雖然話係精華油,但感覺清爽透薄,一啲都無油那種感覺。用後水份提升至45% ,油份亦到30%。油水平衡呢~

潔面乳早晚使用,而精華油只有夜晚使用。三日後,皮膚明顯地白了。近眼的色斑都淡了一點,持續使用相信很快就同荷爾蒙斑講 bye bye 啦!

#BLbeautyHK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

信義妹
愛手作80後,係某年某月某日毅然投考另一個專業~~~全職媽媽~~~呢個非比尋常又異於常理既專業唔知幾時先成功畢業~希望係分享瘋瘋癲癲日常生活下有更多啟發!