#Food

【中環 食記】山頂纜車旁 Tram View Cafe ♥ 邊看纜車。邊嘆下午茶

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

-

【2023 年 6 月】

本來諗住搭纜車上山頂逛逛 …

但是去到纜車站見到條人龍又唔想排隊 …

周圍逛逛見到呢間 Tram View Cafe 就入去嘆個下午茶 …

Tram View Cafe 就在中環纜車總站附近嘅山頂徑

旁邊就係纜車鐵道

-

靠窗位置和室外花園位置仲可以望到纜車緩緩駛過

呢個可以看到纜車上上落落嘅靠窗位置

係店內最受歡迎嘅打卡位 ~~

休閒嘅望住窗外纜車景色嘆住下午茶

真是一個放空好地方 ~~

店內裝潢充滿英倫風格

-

高樓低加上深木色木枱櫈和火爐裝飾

感覺舒適寫意 ~~

餐點也不貴,平日下午嚟到

也有下午茶餐和午餐供應 ~~

。蜜桃紅茶 (HK$24)

-

。清爽菠蘿梳打 (HK$50)

。檸檬芝士蛋糕 (HK$40)

香濃幼滑芝士蛋糕配上檸檬清香

味道酸甜清爽不膩口 ~~

門口旁邊仲有紀念品售賣 …

-

Tram View Cafe

香港 中環 纜車徑 2 號 地舖 (聖若瑟書院旁邊)

** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

** 本網誌內所有文章和圖片均屬本人所有,歡迎參觀。圖文如欲轉載,請先聯絡cheungester@gmail.com ! 如發現未經授權使用,本人將保留一切追究權利 ! 多謝合作 !

歡迎與我聯絡 → cheungester@gmail.com (Ester Cheung)

InstagramOpenrice

BlogSpotUBlogBeautyLifeSheBlogSeeWideGirLab

-

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

estertingho
一個要應付兩隻小魔怪‧鍾意飲飲食食‧閒時四圍遊‧又貪靚的在職媽媽