#Food

【旺角 食記】瓊華中心。打卡川菜 ♥ 仙氣滿滿嘅荔枝蝦球。爽脆開胃嘅麻辣魚皮 ♥ 麻辣風雲

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

-

天氣開始涼涼地就想食啲辣嘢 ~~

去咗旺角瓊華中心食好打卡嘅川菜 ~~

餐廳走古典中國風格

座位寬敞舒適,空間感十足

一入門口就見到好打卡嘅六角涼亭『風雲亭』

一坐低先奉上前菜小食 (HK$9/碟),食住點菜 …

-

。麻辣魚皮 (HK$68)

先來個涼拌菜,魚皮爽脆,麻辣開胃 ~~

。午市麻辣鴨血 (HK$38)

鴨血大大件,惹味又有咬口 ~~

-

。荔枝蝦球 (HK$68)

店家做緊特價嘅推介菜式,梗係要點番客啦 ~~

煙霧瀰漫,仙氣滿滿嘅荔枝樹擺盤真係好打卡 ~~

荔枝造型蝦球酥脆香口,爽口彈牙

。薑蔥蠔 (HK$168)

裡面有 8 隻大大隻嘅蠔,十分足料

-

鑊氣十足,肥美肉嫩脹卜卜,滋味好食 ~~

仲點了份抵食嘅午市套餐 …

。酸菜炒肥腸 + 雞軟骨 + 白飯 + 菊花蜜 (HK$71)

大腸乾淨肥美,配搭酸菜食起來不肥膩

仲有杯冰凍菊花蜜,清熱潤喉又解辣 ~~

-

麻辣風雲。旺角

香港 九龍 旺角 彌敦道628號 瓊華中心10樓

** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

** 本網誌內所有文章和圖片均屬本人所有,歡迎參觀。圖文如欲轉載,請先聯絡cheungester@gmail.com ! 如發現未經授權使用,本人將保留一切追究權利 ! 多謝合作 !

歡迎與我聯絡 → cheungester@gmail.com (Ester Cheung)

InstagramOpenriceBlogSpotUBlog

BeautyLifeSheBlogWeshareSeeWideGirLabGirlssss

-

*本頁面的文章內容由Blogger撰寫、提供及發佈,不代表本站立場。本站對所有Blogger文章的圖文內容、立場、真實性、資料準確性,均不負任何法律責任。

estertingho
一個要應付兩隻小魔怪‧鍾意飲飲食食‧閒時四圍遊‧又貪靚的在職媽媽